(FOTO) DELO VAJARA ZDRAVKA KUZMANOVIĆA: Ovako će izgledati budući spomenik "Čitaocu Politike"

Autor: Republika

Vesti

16.10.2020

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Naredne godine biće raspisan arihitektonski konkurs, a potom će biti rekonstruisan plato Politike", napisao je na svom Fejsbuk profilu zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

RepublikaFoto: facebook.com/Goran Vesić

Moše Pijade decenijama ima spomenik na ovom platou. Arhitekte koje će urediti skver imaće zadatak da pored postojećeg spomenika, koji će konačno biti vidljiv prolaznicima, odrede mesto i za spomenik "Čitaocu Politike". 

Prvi put javno predstavljam kako će izgledati spomenik "Čitaocu Politike" koji će biti odliven od slova i odlivaka na kojima se nekada štampala Politika.

Spomenik je delo vajara Zorana Kuzmanovića.

Ovaj spomenik zaslužili su i Politika, i njena čitalačka publika koja joj je verna 116 godina, ali i srpsko novinarstvo.

Наредне године биће расписан арихитектонски конкурс, а потом ће бити реконструисан плато Политике. Моше Пијаде... Posted by Горан Весић on Thursday, October 15, 2020

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading