POZNATI PITANJIMA REŠETALI ČUVENOG TRENERA: HRVATI PRAVE SR*NJE ZBOG TOMPSONA

Autor:

Vesti

14.07.2018

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odveo je Hrvatsku do trećeg mesta na Svetskom prvenstvu 1998. Dvadeset godina kasnije "kockasti" su u finalu protiv Francuske i za Miroslava Blaževića (83) već su šampioni. Međutim, bivšem selektoru smeta što su dosadašnje pobede proslavljene uz ustaške pesme Marka Perkovića Tompsona jer, kako kaže, nacionalizam truje sport.

Miroslav Ćiro Blažević otvoreno o svemu

Žao mu je što i "orlovi" nisu dogurali dalje na Mundijalu jer su imali potencijal za velika dela. Odgovarajući u Srpskom telegrafu na pitanja poznatih, popularni Ćiro je istakao dokle bi Srbija dogurala na turniru u Rusiji, ali i otkrio zašto nikad nije vodio Crvenu zvezdu.

Ljubinko Drulović, fudbalski trener

*Ko je bolji, reprezentacija Hrvatske koju ste vi vodili 1998. ili ova, koja je u finalu?

- Svima posle moje generacije sam rekao - budite treći na svetu i, ne da ste nas izjednačili, već ste bolji od nas. Ovi momci su junački prošli u finale, osvojili titulu ili bili drugi, oni su za mene najbolji, naši šampioni.

Srbija bi bila prvak sveta da sam vam ja selektor, ali nisu mi dali zbog politike

Miroslav Parović, NSP

*Hrvatski fudbaleri danas imaju širok muzički repertoar, od Tompsona do Mileta Kitića i Cece. Da li pamtite šta su pevali 1998. godine i da li im se muzičku ukus izmenio?

RepublikaFoto: Tanjug

- Slavilo se uz Severinu i "Devojku sa sela". Te godine je ta njena pesma bila popularna u Hrvatskoj i celom regionu, pa je razumljivo grmela i našom svlačionicom.

Vjerica Radeta, SRS

*Da li ste i vi, kao Kolinda, pobede vaše reprezentacije slavili uz pesme Marka Perkovića Tompsona?

- To me ne interesuje kao sportistu. Mi fudbalski radnici moramo da pravimo zdravu atmosferu, da vodimo društvo napred ovakvim uspesima na terenu. Ako neko radi drugačije, nije moj problem.

Marijan Rističević, NSS

*Da li je Svetsko prvenstvo u završnici slabijeg kvaliteta zbog ispadanja Argentine, Brazila i Španije u ranoj fazi takmičenja?

- Ma neće nam oni biti merilo prvenstva kad su ispali. Zašto ih odavno nema na turniru, zašto su i gde su pogrešili, njih treba da pitate, ali verujete mi, eliminisani su jer su to zaslužili. Ostale su Francuska i Hrvatska, Engleska i Belgija kao elita.

RepublikaFoto: youtube.com/ Dobro jutro - Sarapa i Dea
Miodrag Linta

Miodrag Linta, SNS

*Šta mislite o srpskom timu na Svetskom prvenstvu, bez obzira na neuspeh?

- Pokazali ste moć nakratko, a tako je trebalo da bude mnogo duže na Svetskom prvenstvu. Zato sada morate biti nesrećni, ono što ste uradili u Rusiji nije ni blizu onome što je srpski talentovani tim morao da sprovede u delo.

Slaviša Čurović, glumac

*Koje bismo mesto osvojili na Svetskom prvenstvu da ste vi selektor Srbije?

- Srbija bi bila prvak sveta da sam vam ja bio selektor. Zar ste očekivali drugačiji odgovor od mene? A zašto nisam, pitajte opet prokletu politiku, nisu mi dali.

Boris Milićević, SPS

*Kog srpskog fudbalera biste postavili da bude kapiten hrvatskog tima?

- Najboljeg. A ko je to, videli bismo u određenom trenutku. Neću vam reći ime jer nije realno da igrač jedne zemlje pređe u drugu. Ali kad bi se to desilo, ne bih ja ni birao kapitena, pustio bih igračima da sami izaberu ko će im biti vođa.

Filip Šovagović, glumac

*Zašto ste u polufinalu SP 1998. uveli Prosinečkog u igru tek dva minuta pred kraj? Da li je to glavni uzrok poraza Hrvatske na tom prvenstvu?

- Ma pustite vi to, davno je to bilo. Robi je odličan igrač, ali bilo je i drugih vrhunskih. I kako to mislite poraza Hrvatske, pa ljudi, bili smo treći na svetu.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Vladimir Đukanović

Vladimir Đukanović, SNS

*Žalite li što niste bili trener u Crvenoj zvezdi, zavidite li na tome Prosinečkom?

- Naravno da mi je žao. Ali odje*ali su me moji prijatelji Dragan Džajić i Vladimir Cvetković. Džaja i Cvele su krivci zašto nisam došao u Zvezdu. Verovatno opet zbog politike, šta znam. Ali ne zavidim Robiju, samo mu čestitam.

Milovan Đorić, bivši selektor Jugoslavije

*Sećaš li se, prijatelju, kakav si učinak imao protiv ekipa koje sam vodio?

- U ovim godinama se slabo sećam bilo kog rezultata. Valjda smo bili tu negde. Ne znam ni da li smo se i koliko puta uopšte i sastajali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading