POZNATI PITANJIMA REŠETALI MINISTRA ODBRANE: Noletu bih dao čin generala!

Autor:

Vesti

19.05.2018

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marks je bio vizionar, koji je predvideo sve što će se desiti, poručio je Aleksandar Vulin u intervjuu bez cenzure, u kom su ga poznate ličnosti rešetale pitanjima.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Intervju ministra Aleksandra Vulina

Ministar odbrane otkrio je i u kojoj pesmi se pronalazi, a koja ga čini tužnim, kada mu je bilo najteže otkako je ušao u Vladu, da li se planira vraćanje obaveznog vojnog roka...

Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja

* Fascinirana sam vašim prelepim i specifičnim načinom obraćanja u javnosti. Da li taj način ponašanja i obraćanja leži u darovima prirode ili je naučen?

- Uvek znam šta hoću da poručim i šta je ključni deo govora, a kako ću to uraditi, zavisi od samog događaja. Moj način predstavljanja ideja za koje se borim nekima se dopada nekima ne, ali je jasno da sam iskren i da verujem u to što govorim i radim.

Marks je bio vizionar, on je predvideo sve što će se dogoditi

Bratislav Petković, reditelj i bivši ministar kulture

* Imajući u vidu da je Draža Mihailović sudski rehabilitovan, kakav je vaš stav prema mogućnosti pomirenja pripadnika jedinica jugoslovenske vojske i NOR?

- Draža Mihailović nije rehabilitovan. Sud je doneo odluku da mu suđenje nije bilo u skladu s današnjim pravnim normama. Ja sam ponosan na antifašističku prošlost svog naroda, 9. maja na Crvenom trgu jasno je određeno ko gde pripada. Neću da učestvujem u otvaranju starih rana i podela, to nam nije potrebno.

Foto: Tanjug

Miroslav Parović, NSP

* Kako gledate na to da u SAD raste zainteresovanost za Marksova dela i da li mislite da može da pobedi maksima "Amerika i Engleska biće zemlja proleterska"?

- Marks je jedan od najvećih mislilaca zapadne civilizacije. Njegove ideje su promenile svet i promenile su ga nabolje. Zamislite da živite u svetu u kome nema teorije i prakse marksizma. Marks je čitav vek ranije predvideo ekonomsku krizu zapada uzrokovanu pohlepom, naravno da treba da uče od njega.

Slobodan Ćustić, glumac

* Kakve su naše šanse da kao malobrojan, ali ponosan narod izbegnemo belosvetski kazan u kome kuvaju ponos i dostojanstvo za prehranu svetske alavosti i sujete?

- Ne bismo bili prva generacija u istoriji našeg naroda koju su hteli da ponište i promene, ali bismo bili prva generacija koja je na to pristala. Verujem u svet slobodnih nacija i verujem u potrebu otpora globalizmu. Mi smo vredni poštovanja zato što se nismo utopili i nećemo. Šta ćemo ostaviti budućim generacijama ako ne sačuvamo sebe.

Draža Mihailović nije rehabilitovan, sud je odlučio da suđenje nije bilo u skladu sa današnjim pravnim normama

Foto: ST/V. LUKIĆ

Šaban Šaulić, pevač

* Šta vam je najteže palo otkad ste preuzeli ulogu ministra? Koju moju pesmu naručujete kada ste u prilici?

- Tragična smrt pilota majora Kalocija i susret sa njegovom porodicom. Taj dan ću zauvek pamtiti. Bol svih pripadnika Vojske kada je javljeno za tragediju i hrabrost i dostojanstvo njegove supruge i sina.

Pesma "Dođi da ostarimo zajedno" me učini tužnim, ali volim da je čujem.

Ivana Jordan, pevačica

* Koju pesmu biste izdvojili i za nju mogli da kažete da odražava u potpunosti vaš karakter?

- Ne znam da li jedna pesma može da opiše celinu nečijeg karaktera, ali znam da se pronalazim u "Filigranskim pločnicima" legendarne Azre.

Radmilo Armenulić, teniski stručnjak

* Kakav bi Novak Đoković bio vojnik, da li bi bio pukovnik ili odmah general?

- Da postoji mogućnost davanja počasnog čina zbog sve radosti koju nam je pružio, Novak bi bio general. Smeta mi što ga sada neki vređaju i omalovažavaju. Bio je najbolji na svetu i da više nikada ne prebaci lopticu preko mreže, ostaće nas najveći sportista svih vremena.

Foto: ST/N. MANDIĆ

Željko Tanasković, predsednik OK Partizan

* Da li postoji mogućnost da decu tokom školske olimpijade u Pirotu smestimo u vojne objekte?

- Nisam siguran da je naša kasarna najbolji izbor za smeštaj dece. Videću da li možemo da pomognemo, Vojska je uvek pomagala.

Milomir Marić, novinar

* Pošto mi se veoma dopada tvoja uniforma, da li bih nekako mogao da dobijem jednu za zimske dane?

- Ako obećaš da ćeš je nositi dok budeš vodio "Ćirilicu", smatraj da je već imaš. Naći ćemo i broj i boju po tvom izboru.

Vladimir Lazarević, general

* Da li se razmatra ponovno uvođenje obaveznog vojnog roka?

- Kapaciteti naše vojske su planski i temeljno uništavani, zato bi donošenje odluke o povratku obaveznog služenja moralo da bude praćeno velikim ulaganjem u infrastrukturu i opremu. U ovom trenutku pokrećemo vraćanje određenih vidova obuke u školski sistem i vraćanje sektora civilne odbrane u ministarstvo.

Damir Okanović, Komitet za bezbednost saobraćaja

* Smeta li vam kad vežete pojas u automobilu?

- Uvek se vezujem i nikada ne vozim svoju decu ako nisu vezana. To je najmanje što možemo da učinimo za bezbednost sebe i drugih u saobraćaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading