POZNATI PITANJIMA REŠETALI LEGENDARNU STRELKINJU: Ne volim oružje, ono donosi zlo!

Autor:

Vesti

31.03.2018

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prva asocijacija na streljaštvo - medalje sa Olimpijskih igara ili kraće Jasna Šekarić. Čak sedam puta je naša najbolja strelkinja otišla na najveću sportsku smotru i odande donela pet medalja. Sada u pucačkoj penziji prenosi znanje mlađima, ali je apsolutno protiv oružja na ulicama. Za Srpski telegraf otkriva kako je biti glava porodice, šta mladi treba da rade kako bi se oslobodili stresa, ali i kako da se suočite sa brojnim izazovima na borilištu i u stvarnom životu.

RepublikaFoto: Telegraf/D. KADIĆ
Jasna Šekarić

Ivana Dudić, glumica

Jedan ste od heroja mog odrastanja, čuvam časopis Kalibar sa vama na naslovnoj strani. Kakav je vaš stav po pitanju nošenja oružja?

- Nisam za oružje. Apsolutno sam protivnik da bude na ulicama, ne volim ga. Smatram da mu je mesto samo na borilištu. Kada bi čovek imao pištolj kod sebe, mogao bi da reaguje drugačije, uglavnom neprimereno, i da napravi neko zlo.

Jasna: U kući nosim i pantalone i suknju

Radmilo Armenulić, teniski stručnjak

Koji vam je omiljeni hobi kada niste u streljani?

- Moje kuče, volim da se šetam sa njime, to mi izbacuje stres. Ćira je srednja pudla, nas dvoje volimo da šetamo već pet godina. Biće prilike, ide nam lepo vreme.

7 puta Jasna učestvovala na OI i osvojila pet medalja

Foto: pink.rs/printscreen

Boris Milićević, SPS

Da li vidite naslednicu među današnjim mladim strelkinjama?

- Ima ih dosta, to se vidi po rezultatima na svim velikim takmičenjima. Međutim, nije dovoljan samo talenat već i naporan rad. A znamo da uslovi u našem sportu nisu sjajni. Pre svega što se tiče objekata, ali kreće se malo nabolje.

Milan Caci Mihajlović, glumac

Koliko je ljubavi iza svih uspeha, medalja i priznanja u jednoj takvoj disciplini?

- Ljubav je prisutna 100 odsto. Bez nje nema ničega, a ja nikada nisam prestajala da volim streljaštvo. Jedna od glavnih stvari je da volite ono čime se bavite, ne samo u sportu već u svim segmentima društva.

Joakim Tasić, glumac

Čula sam da se provocirate između sebe na takmičenjima, šta je najgore što ste čuli od protivnika na strelištu?

- Ne znam stvarno, nemam negativno iskustvo. Izgleda da sam imala sreće, pa nemam to negativno iskustvo. Niko me nije prozivao ni vređao, a prošla sam puno turnira i finala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading