Poznati pitanjima rešetali ministra za rad: ZOVU ME VELIKI BATICA, JER SAM PRIJATELJIMA UVEK PRI RUCI

Autor:

Vesti

03.03.2018

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u razgovoru za Srpski telegraf otkriva s kim se najviše druži, a sa kim najbolje slaže u Vladi Srbije, zašto u svojoj kancelariji drži sliku predsednika Aleksandra Vučića i ko u Vladi najbolje igra basket.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Zoran Đorđević

Goran Knežević, ministar privrede

* S kim se najviše družiš, a sa kim najbolje slažeš u Vladi?

- Slažem se sa svima u Vladi, a najviše se družim sa generalnim sekretarom Vlade Novakom Nedićem i ministrom finansija Dušanom Vujovićem.

Srbija će imati najbolji Zakon o rodnoj ravnopravnosti

Maja Nikolić, pevačica

* Zašto su te zvali veliki batica i da li te i dalje zovu tako? Imaš li i dalje najbrži kompjuter u gradu i koja ti je omiljena pop pevačica?

- Neki koji su me zvali veliki batica kažu da su me tako zvali zbog mog običaja da im uvek budem pri ruci i zbog moje sklonosti da prijateljima uvek pomažem. Kompjuter koji imam nije najbrži, ali je svakako meni najlepši. Nisam neki ljubitelj pop muzike, ali ako moram da izdvojim nekoga, onda je to Madona, ali zato uvek rado slušam Ramštajn.

Foto: instagram.com/Jovana Jeremic (@jovana_jeremic_jj)

Jovana Jeremić, voditeljka

* Kada će država izaći u susret najboljim studentima državnih fakulteta, čiji je prosek 10, da odmah po završetku studija imaju obezbeđen posao?

- To je jako bitna stvar. Vrlo brzo će biti konkretnih mera u tom pravcu.

Ivan Gavrilović, pevač

* Šokirao sam se kad sam čuo da radnica u pekari u Vranju ima platu 21.000 dinara. Kada će primanja u unutrašnjosti biti jednaka kao u prestonici?

- Nažalost, postoje plate i penzije u Srbiji koje su i manje od tog iznosa. Visina plate zavisi od odluke vlasnika koliku platu će dati, ali država radi na tome da većom konkurencijom i boljim uslovima inicira trku među poslodavcima za boljim radnicima, a samim tim biće i većih plata.

Milutin Mrkonjić, SPS

* Držao sam godinama sliku Slobodana Miloševića u kabinetu. Koji su tvoji razlozi što u kancelariji držiš sliku predsednika Aleksandra Vučića?

Predsednik Vučić je veliki čovek, iza njega su velika dela i imam želju da ga pratim koliko god mogu. Jednostavno - uzor

Nebojša Bakarec, SNS

* Jedan nedeljnik (Pečat) organizovao je virtuelni okrugli sto na temu zakona o rodnoj ravnopravnosti. Da li ste upoznati sa tim i kako procenjujete tu raspravu srpskih intelektualaca?

- Virtuelne stvari su virtuelne. Ne upuštajući se u to, znam da Srbiji treba zakon o rodnoj ravnopravnosti. Mogu da kažem da će ga Srbija imati i biće najbolji.

Dragan Kapičić, košarkaška legenda

* Kako se boriti da mladi u Srbiji ostanu? Oni su naše najveće blago!

- Promenićemo pristup. Kao država prvi put ćemo koristiti iskustva drugih koji su u tome uspeli.

RepublikaFoto: Tanjug
Marko Simonović

Marko Simonović, košarkaški reprezentativac

Ko u Vladi Srbije najbolje igra basket?

- Saša Antić

Boban Bajković, fudbalski trener golmana

* Da li ste išli na derbi susrete Partizana i Crvene zvezde i koji vam je ostao najupečatljiviji?

- Uvek i rado. Nemam favorita, a svaka pobeda Zvezde je za mene radost i najlepše sećanje.

Velimir Ilić, Nova Srbija

Foto: ST/E. ČONKIĆ

* Da li ste dobro ispekli zanat od Aleksandra Vulina, pošto je on bio neprikosnoveni ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike?

- Vrlo teško je brzo nadmašiti nekoga ko je savesno i odgovorno radio svoj posao. Trebaće vremena, ali uveren sam da hoću.

Vanja Bulić, novinar

* Ako je rad stvorio čoveka, šta je stvorilo nerad?

- Lenju pitu!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading