POZNATI PITANJIMA REŠETALI RADOŠA BAJIĆA: Nole i Ivana su idealan par

Autor:

Vesti

17.02.2018

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon velikog uspeha serije "Selo gori, a baba se češlja", Radoš Bajić ne spava na lovorikama. "Psi laju, vetar nosi" uveliko se emituje na RTS, a on ovih dana užurbano snima "Šifru: Despot", koja se od 16. februara emituje na RTV Pink.

RepublikaFoto: Tanjug
Radoš Bajić

U intervjuu za Srpski telegraf rekao je da od političara, tajkuna i silikona nema mesta za kulturu, ali i otkriva zašto Novaka Đokovića i Ivanu Španović vidi kao najveće glumačke talente među sportistima.

Nikola Rokvić, pevač

  • Ko je bolji pevač, vi ili vaš sin?

- Slobodan sam da kažem da je i u porodici Bajić ista situacija kao i u porodici Rokvić - sinovi su bolji pevači od očeva.

Isidora Minić, glumica

  • Vidiš li put kojim bi se kultura ove zemlje vratila na mesto koje joj pripada?

- Nažalost, ne vidim. Jer je današnje vreme u Srbiji donelo neke nove tzv. vrednosti i nove sinonime. Naša kultura je na sporednom koloseku, a na glavnom su politika i političari.

"Ravnom gorom" se ponosim

Odmah za njima su tajkuni, kontroverzni biznismeni, estradne i rijaliti-zvezde i ostale vedete silikonske ere, koja nas je zapljusnula...

Foto: Promo foto

Iva Štrljić, glumica

  • Moram da kažem da sam oduševljena profesionalnošću cele ekipe serije "Šifra: Despot", pa me zanima šta je najvažnije da bi tako perfektno funkcionisalo sve na snimanju?

- Filmska i televizijska produkcija počiva na jasnoj autorskoj ideji i na profesionalnom timu saradnika na čijem čelu je kreator projekta koji mora znati šta hoće.

Samo potpuna posvećenost je preduslov za dobar i odličan rezultat koji vam omogućava da trajete i opstanete.

Snimio bih dokumentarac o Divcu

To je prvo pravilo našeg posla - u Holivudu i u Srbiji... Bez obzira na to što smo mi prinuđeni da snimamo uz pomoć štapa i kanapa...

Stefan Jović, košarkaš Bajerna

  • Ko od sportista bi se najbolje snašao kao glumac?

- Iz iskustva u radu sa ogromnim brojem kolega tvrdim da je za glumca prevashodno važno da bude inteligentan. Talenat i dar se mogu razvijati i nadomestiti. Verujem da bi se Novak Đoković odlično snašao u glumačkoj podeli, a od dama najbolje Ivana Španović.

Dragan Kapičić, košarkaška legenda

  • Da li ste razmišljali da pravite neki dokumentarni film o sportu?

- Veoma rado i sa velikim poštovanjem prema vrhunskim sportistima napravio bih dokumentarni film o Vladi Divcu. Mislim da je njegov put od roditeljske kuće u Prijepolju do NBA lige jedinstven i neponovljiv.

Foto: Starsport

Boban Bajković, golman

  • Kada ste poslednji put bili na stadionu?

- Ne pamtim. Nažalost, poslednjih decenija sa tribina srpskih stadiona proterani su pravi zaljubljenici i poštovaoci sporta. Njih su bahato zaposeli likovi sa društvene margine kojima sport nije glavni razlog zbog kojeg tamo dolaze. Dok je tako - uzdam se samo u TV prenose...

Predrag Azdejković, gej aktivista

  • Kada će u nekoj vašoj seriji glavni lik biti neki gej?

- Gledajte od 16. februara na TV PINK moju novu seriju "Šifra: Despot", pa ćete videti da sam to već uradio. Doduše, samo u jednoj epizodi koja nosi naziv "GEJ BANKA".

Nataša Jovanović, SRS

  • Hoće li vaša nova serija oboriti rekorde gledanosti koje je imala serija "Selo gori a baba se češlja"?

- Mislim da će "Šifra: Despot" biti veoma gledana serija, ali ne verujem da može biti gledana kao "Selo gori". Prvi razlog je to što je "Selo gori" apsolutni fenomen koji je neponovljiv, a drugi - što su veliki broj TV gledalaca preuzeli tzv. kablovski kanali, što do pre nekoliko godina nije bio slučaj...

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Marijan Rističević, NSS

  • Hoće li tvoja serija bolje da prođe od ovih "Imanjića" (Nemanjića)?

- Verujem da Marijan sa svojim seljačkim pedigreom zna da razlikuje babe od žabe. Moja serija je jedna mala, jeftina i nepretenciozna priča o običnim ljudima iz našeg komšiluka, a serija o Nemanjićma ima najveće ambicije da bude stožerni nacionalni projekat. Te dve stvari se ne mogu ni porediti ni takmičiti...

Božidar Spasić, bivši bezbednjak

  • Koja ti je najveća greška kad si radio "Ravnu goru" i koga ćeš sad podržati na beogradskim izborima?

- Već je dovoljno glumaca u našem političkom životu - sa uverenjem da će njihove podrške zasigurno presuditi ishod izbora. Tako da sam ja odlučio da obavim svoju građansku dužnost kao i svaki drugi stanovnik glavnog grada - glasajući iza kartonske pregrade. A što se tiče "Ravne gore", kojom se ponosim, moja najveća greška je što sam poverovao da je došlo vreme da se Srbi pogledaju u ogledalu i da oproste jedni drugima. Nažalost, prevario sam se.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading