POZNATI PITANJIMA REŠETALI OLIVERA IVANOVIĆA: Karate mi je pomogao da preživim u zatvoru

Autor:

Vesti

06.08.2017

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz najveće tragedije, posle tri godine iza rešetaka, bivši državni sekretar za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izašao je kao nacionalni heroj! U intervjuu za Srpski telegraf kaže da mu danas posao u Vladi izgleda kao dosadan posao, da ga mesto ne drži i priželjkuje rad na terenu. Otkriva kako ga je sport u zatvoru lečio i tvrdi da je zahvaljujući onom što je naučio u karateu uspeo da preživi, a da ga niko ne maltretira i ne ponizi, da ne pukne...

RepublikaFoto: youtube.com/Slikovita Stvarnost
Poznati rešetali Olivera Ivanovića

Dragica Radosavljević Cakana, pevačica

* Da li si ponosan na suprugu, koja je tokom svega bila uz tebe?

- Potpuno sam siguran koga imam za saputnika i znao sam sve njene kvalitete, ali, iskreno rečeno, nisam sve ovo očekivao. Neiskusna je i mlada, nikad nije bila u takvoj situaciji... Bojao sam se kako će se snaći, ali oduševljen sam!

Nemanja Šarović, SRS

* Da li biste se vratili u Vladu ako bi vas neko pozvao?

- Rad u Vladi može da bude prilično dosadan posao, ja sam više terenski čovek. Voleo bih da budem u svakodnevnoj komunikaciji s ljudima, a ako Vladi budem bio potreban, ja ću uvek biti na raspolaganju.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Lepa Lukić, pevačica

* Drago mi je što se sve pozitivno odvija, da li si srećan?

- Apsolutno! Ta sreća verovatno bi bila potpunija kad bi ovi mladi muzičari znali da otpevaju makar približno kao Lepa neke od meni omiljenih pesama.

Aleksandar Šapić, bivši vaterpolista

* Koliko boli što ste zbog nepravde propustili tri godine odrastanja svog sina?

- Strašno. Imam četvoricu sinova i jednu ćerku, ali to se nije toliko osetilo kod starijih. Oni su odrasli, svoji ljudi, a jedan ima i svoju porodicu i dete, ali sam mnogo bio potreban ovim mlađima. Njima trebam i danas, a trebaću im još dugo. Mogu da im oprostim što su mene zatočili, ali ne mogu to što su deci uskratili oca.

Milan Živadinović, fudbalski trener

* Da li vam je posle boravka u zatvoru jasnije ko su vam pravi prijatelji?

- Sad sigurno znam - oni koji su ostali sa mnom do kraja. Njihov broj je veći nego što sam mislio. Sad znam i one koji to nisu.

Zoran Gajić, Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije

* Kako ste održavali kondiciju u zatvoru?

- U godinama sam kad ne pravim rekorde, ali sam držao kontinuitet. Dnevno sam hodao najmanje sedam kilometara, ali sam radio s tegovima i u teretani i udarao u vreću. Bilo je tu i fudbala, košarke i stonog tenisa.

Sofija Rajović, glumica

* Koji je vaš najveći strah?

- Budućnost moje dece. Imao sam neke iluzije koje su na ovaj način razbijene. Idealizovao sam Evropsku uniju, sad ispade da su kod njih slabosti nekad veće nego kod nas, na nerazvijenom Balkanu.

Boris Milićević, SPS

* Koliko vam je to što ste bivši karatista psihički pomoglo da preživite situaciju u kojoj ste bili i u kakvoj ste formi danas?

- Svaki sport, a posebno karate, pomaže psihičkoj stabilnosti, pomaže da se čovek koncentriše na ono što treba i isključi ono nevažno. Nisam dozvolio da me iko ponizi, maltretira i da puknem i da se slomim, to mi je karate dao. U dobroj sam formi za svoje godine, ne bih mogao da se takmičim s mladima, ali s nekim kolegama mislim da bi to bilo interesantno.

Foto: Tanjug

Branislav Lečić, glumac

* Kako je porodica preživela vaša iskušenja?

- Imam sjajnu porodicu, i to sad zna cela Srbija! Održala nas je silna energija koja se razmenjuje.

Nastojao sam da im dam mir i sigurnost, a oni meni ono najvažnije - ljubav!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading