POZNATI PITANJIMA REŠETALI BIVŠEG MUFTIJU: Akobogda, biću otac i deveti put!

Autor:

Vesti

15.08.2017

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muamer Zukorlić, poslanik i lider Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka, otkrio je da bi se radovao da po deveti put postane otac, ali je odbio da otkrije koju ženu najviše voli.

RepublikaFoto: Tanjug
Muamer Zukorlić

Nemanja Šarović, SRS

* Da li bi ti žene dozvolile da imaš devojku?

- Kod nas u islamu ne postoji nelegalna emotivna veza. Emocija između muškarca i žene može se desiti samo u zvaničnom i legalnom braku. To nije pitanje da li neko dozvoljava ili ne, mi koji smo iskreni i dosledni muslimanski vernici dužni smo da poštujemo te principe.

Maja Gazdić, SNS

* Da li će istrajati u borbi da njegov fakultet dobije akreditaciju?

- Naravno! Onaj ko me poznaje zna da ću istrajati u svakoj borbi koju sam započeo, ne postoji nijedan cilj od koga ću ustuknuti. Čak verujem da je samo pitanje dana kad će to biti rešeno. Mislim da su se prilično tendenciozni protivnici akreditacije našeg fakulteta i univerziteta zamorili i više nemaju kapaciteta za tu borbu i ostali su bez svih argumenata. Pokazano je ozbiljno razumevanje i Vlade i Ministarstva prosvete, tako da će to, siguran sam, biti rešeno, ako ne na nekoliko budućih sednica, onda u narednih nekoliko meseci.

Foto: Tanjug

Miroslav Parović, NSP

* Volite li sve svoje žene podjednako?

- Od Miroslava sam očekivao nacionalističko pitanje, a on o ženama. Nijedan medij u Srbiji nema dovoljno para da plati informacije o mom privatnom životu. Ako se neki takav medij pojavi, onda ćemo pregovarati.

Ivan Golušin, tv voditelj

* Koju biste funkciju voleli da vam Vučić ponudi?

- Iskreno, nisam još spreman da mi Vučić ponudi neku ozbiljnu funkciju u Vladi Srbije, odnosno u izvršnoj vlasti. Smatram da mi je potrebno još neko vreme da u svojstvu narodnog poslanika izučim zanat politike i da se i ja naviknem na novi ambijent, posao i ulogu. Isto tako mislim da je još malo vremena potrebno i političkoj i opštoj javnosti Srbije da me upozna bliže. Više od dve decenije me upoznaju preko više ruku, uglavnom preko medija koji mi nisu bili naklonjeni i nekih političkih protivnika. Zato mislim da bi to trenutno moj prelazak u izvršnu vlast bio balast i za mene i za javnost Srbije.

Dea Đurđević, voditeljka Pinka

* Nedavno ste postali otac po osmi put, planirate li još dece?

- Deca su bogatstvo na koje pametni nikad ne stavljaju tačku. Postoji izreka: Para i dece nikada puno. Nažalost, u Srbiji je preživelo samo ovo prvo, odnos prema parama. Verujem da će biti još dece akobogda.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Dragan Marinković Maca, glumac

* Je l' istina da si imao tablice "Muftija" na automobilu X6 ili su to samo čaršijske priče?

- To je apsolutno istina i sad stoje te tablice na tom automobilu, ali ga sve manje koristim. On je postao jedan eksponat koji će verovatno imati svoje mesto u muzeju jednog dana. Tablice NP Mufti sam postavio pre sedam-osam godina, jer je tad postojala praksa da policija Ibarskom magistralom tendenciozno zaustavlja sve novopazarske tablice. A onda kad me zaustave i kažem ko sam, kažu nisu znali. Onda smo se dosetili da napišemo to "Mufti" velikim slovima na registarske oznake i posle su me mnogo manje zaustavljali. Pokazalo se uspešnim.

Atina Ferari, starleta

* Gde letujete i kako izgleda vaš porodični odmor?

- Godinama sam verovao da su oni nezdravi za čoveka. Da čovekov organizam zahteva dnevni, maksimalno sedmični odmor, a da je godišnji neka vrsta šoka za ljudski organizam. Jer kada čoveka isključite 15 dana od obaveza, to je kao da u topionici čelika ugasite sve peći. I onda vam treba dva, tri meseca da ih zagrejete. Izbegavanje godišnjeg odmora sam praktikovao dve decenije, a onda sam pomislio da na taj način zapostavljam porodicu. Tako sam pokušao par godina da letujem, i to u prilično pristojnim letovalištima u Turskoj, u blizini Antalije. Tri godine uzastopno sam prvih šest dana bio bolestan, moj organizam je, naviknut na dinamiku, kad isključim odgovornost iz glave, ostajao bez adrenalina i imuniteta. Napadalo me što nikad nije. Zato sad sa sobom nosim papir i olovku, pišem političke programe i ostajem zdrav i na odmoru.

Asmir Kolašinac, atletičar

* U kakvoj ste formi, koliko možete da podignete iz benča?

- Bavio sam atletikom još od svojih srednjoškolskih dana. Bio sam član Atletskog kluba "Sarajevo" na Koševu, bacao sam koplje i disk. Imao sam i solidne uspehe, trener Neđo Đurović je bio fasciniran i tvrdio da sam jako talentovan, ali nakon odlaska na studije u Alžir, prestao sam. Kasnije sam se bavio nekim borilačkim sportovima. Teretanu sam uvek praktikovao, ali sa malim težinama i akcentom na refleksu i brzini. Sad se rekreativno bavim sportom, tenis je aktuelan u poslednjih nekoliko godina. I za vreme ramazanskog posta, kada ne jedemo i ne pijemo od zore do zalaska sunca, uvek treniram predveče, kad je snaga na izmaku.

Milan Živadinović, fudbalski stručnjak

* Rekli ste mi da puno volite Srbiju, da li vam je ona i dalje u srcu?

- Nije logično da čovek ne voli zemlju u kojoj živi. Nikad nisam imao problem u emociji sa Srbijom, ja i moj narod smo imali problema sa raznim vlastima i režimima. Kad god smo podigli glas protiv nepravde koja dolazi od pojedinaca, grupa ili institucija, oni su se krili iza države i onda je svaki moj negativan glas prema njima predstavljan kao negativan glas prema Srbiji. Zloupotrebljavali su to da mene satanizuju. Srbija je predivna zemlja, bog joj dao poziciju sa zelenilom, četiri godišnja doba, bogatstvom vodama, što se samo može poželeti, najbolje na svetu. Ali, sa druge strane, gotovo sve što su ljudi radili je prilično loše...

Dragan Kapičić, košarkaška legenda

* Koliko često pratite košarku, da li ste se nekada oprobali u tom sportu?

- Jedno vreme sam igrao basket rekreativno. Povremeno ga pratim, inače vrlo malo pratim sport. Za to treba mnogo vremena, a ja i televiziju pratim jako malo. Čak i kad gledam, gledam neki obrazovni program, iz čega može nešto da se nauči. Kad me pitaju za koga navijam, odgovaram - ja sam igrač, nisam navijač.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading