POZNATI PITANJIMA REŠETALI VESNU DEDIĆ: Ja ne odmeravam političare u braku

Autor: S. Šulović, J. Jelovac

Vesti

24.08.2017

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vesna Dedić je više od dve i po decenije novinar RTS, a ima već sedam otkako se otisnula u književne vode. Kroz njenu "Balkansku" prošlo je na stotine značajnih ličnosti. Ovog puta uloge su zamenjene. Vesnu su pitali poznati...

Foto: instagram.com/dedicvesna
Poznati rešetali pisca i voditeljku Vesnu Dedić

Slađa Alegro, pevačica

* Scenografija za "Balkansku ulicu" podseća na kafanu, pa me zanima koju pesmu najradije naručujete u kafani?

- Sve zavisi od mog raspoloženja i raspoloženja muzičara, da li pijem vino ili rakiju, da li duva vetar ili pada kiša, da li sam voljena ili sama... Volim ponekad uz vino tvoju i Adilovu "Život bez tebe ne živim", ali niko ne ume da je otpeva kao vas dvoje. Čekam da me pozovete na neku privatnu žurku.

Foto: Tanjug

Vladimir Đukanović, SNS

* Da li izlazite na izbore i jeste li ideološki bliže levici ili desnici?

- Izlazim na izbore, a na pitanje da li sam bliže levici ili desnici, neću vam odgovoriti jer smatram da kao novinar zabavne redakcije javnog servisa imam pravo zbog objektivnosti novinarskog zanata da svoja ideološka ubeđenja ne ispoljavam javno.

Novica Tončev, SPS

* Koji domaći aktuelni političar bi mogao da bude glavni ili sporedni junak nekog od vaših narednih romana?

- Mislim da se mnogi mogu prepoznati u mom romanu "Pola duše" kao vlastodršci, a u novom "Seti se naše ljubavi" kao muževi i ljubavnici.

Oliver Ivanović, Građanska inicijativa SDP

* Vučić je pozvao na javnu raspravu o pitanju Kosova, da li mogu da se usaglase vlast i opozicija, SANU i Crkva?

- Sloga nikada nije bila adut ni porodičnog ni političkog života Srba, ali nadam se da će se jednom desiti i to.

Predrag Azdejković, gej-aktivista

* Kako se nosiš sa hejterima koji kažu da si loša voditeljka i još gora spisateljica i povrh svega ti padne na pamet da se pojaviš na Vučićevoj inauguraciji?

- Azdejkoviću, ti si baš ostrašćeni hejter! Nije meni palo na pamet da se tamo pojavim, već kao što sam nekada kao jedan od najboljih đaka Jugoslavije bila pozivana kod predsednika Jugoslavije sada sam pozvana kao jedan od najboljih novinara i pisaca kod predsednika Srbije. Za razliku od tebe, koga zovu na prijeme u skladu sa činjenicom koji pol voliš, mene zovu svuda, pa i na inauguraciju u skladu sa podatkom koliko gledalaca i čitalaca voli ono što radim već decenijama. I nije im bitan ni moj pol, ni pol sa kojim vodim ljubav, niti šta pišu forumaši. Od tebe kao gej-aktiviste očekivala sam da postaviš pitanje u skladu sa činjenicom da sam jedina srpska književnica koja piše i o gej-ljubavi u svojim romanima, ali ti čitaš forume mržnje umesto ljubavnih romana. Šteta. Na inauguraciji je bilo i mnogo mojih gej-prijatelja koji su aktivni u javnosti kao stvaraoci, ne kao gejevi. Tako da, mili Predraže, kreni da budeš nešto više u životu od gej-aktiviste koji se navukao na popularnost i podgreva je ismevanjem ljudi koji imaju svoja zanimanja, ne samo svoje polne potrebe.

Dragomir Anđelković, analitičar

* Ko je po vašem mišljenju najseksepilniji srpski političar: Vučić, Dačić, Čeda ili Tadić?

- Ju, gospodine Anđelkoviću, mislila sam da se vi kao direktor Centra za razvoj međunarodne saradnje bavite ozbiljnijim temama nego što je seksepil naših vladara. Uostalom, bilo bi ružno da jedna dama komentariše seksepil srećno oženjenih muškaraca.

Miroslav Bogosavac, fudbaler

* Za koga navijate i kako posmatrate podelu navijača na crno i crveno bele?

- Navijam za Partizan zbog poštovanja prema mom pokojnom ocu, koji je iskreno voleo taj klub, a podele navijača ne idu iz srca, već iz kuhinje onih kojima odgovara haos u ovoj zemlji. Nema to veze sa sportom, to ti znaš bolje od mene. Ja samo slutim.

Foto: Tanjug

Branko Lazić, košarkaš

* Ko vam je omiljeni košarkaški igrač?

- Kićanović!

Još se sećam kako me tata budi da gledamo Svetsko prvenstvo u Manili.

Goran Grbović, bivši košarkaš

* Koji sportista vam je bio najzanimljiviji gost u emisiji?

- Dragi Grbo, svi su bili fantastični, ali čekam još tebe i Mutu da se otvorite pred kamerama kao što umete da se "otvorite" u kafani i na utakmicama.

Dušica Jakovljević, TV lice

* Šta razlikuje one koji su se popeli "Balkanskom" i našli se u tvojoj emisiji od onih koji su se ipak popeli, a nikada ih nisi ugostila?

- Ne znam. Čekaj da ih ugostim sve, pa ću ti za petnaestak godina, kada odem u penziju, reći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading