ĐORĐEVIĆ PODSEĆA: Od danas veći iznos na penzionom čeku!

Autor: Tanjug

Vesti

02.11.2018

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nešto više od 90.000 penzionera koji su samostalno obavljali delatnost, danas će prvi dobiti penzije sa većim iznosom.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Zoran Đorđević

Prema rasporedu isplate PIO Fonda, 6. novembra će oktobarski ček primiti poljoprivredni i vojni penzioneri, a 10. i svi ostali, prenosi RTS.

Većina penzionera dobiće pet odsto povišice, a ostali, zbog ukidanja Zakona o privremenom umanjenju penzija, od osam do 13,3 odsto više nego pre umanjenja.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đordević za Javni servis kaže da će svi penzioneri osetiti povećanje, kao i da je ukupan broj penzionera preko 1.700.000.

- Ono što je bitno – sredstva su obezbeđena u budžetu za ovu i za sledeću godinu. Što se tiče samog ukidanja Zakona koji je bio o privremenom umanjenju to je bilo 2,32 milijarde na mesečnom nivou, a za ovo povećanje od pet posto za ovaj deo penzionera koji to treba da primi za njih je 1,02 milijarde na mesečnom nivou - ističe Đordević.

On kaže da će 1.300 000 penzionera imati pet odsto povećanje u odnosu na septembarsku penziju.

- Kako to izgleda – tih milion penzionera kojima nije dirana penzija do 26.643 dinara, njima će biti povećana pet odsto. Onima do 34.003 dinara, kada se vrati posle ukidanja Zakona, pa razlika do pet odsto, tako da će biti pet odsto povećanje - objasnio je Ðorđević.

On je dodao da je to urađeno baš zbog toga što je bilo raznih kritika da ce biti urušen sistem, da će to da uruši penzioni sistem.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading