Otvoren novi pogon kompanije "Novares" u Zrenjaninu

Autor:

Vesti

17.10.2018

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovao je danas u Zrenjaninu otvaranju novog pogona francuske multinacionalne kompanije "Novares" istakavši da je u Srednjobanatskom okrugu zabeležen najveći rast broja zaposlenih u našoj zemlji, te dodao da je to rezultat zajedničkog rada republičkih, pokrajinskih i gradskih institucija u stvaranju stabilnog poslovnog ambijenta.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ivan Mirović na otvaranju "Novaresa"

- U Srednjobanatskom okrugu pokrenut je točak ekonomskog razvoja. Samo nove fabrike i nova radna mesta u celoj Vojvodini obezbediće ravnomeran regionalan razvoj i motivisati ljude da ostaju u svojim sredinama - rekao je predsednik Mirović, zahvalivši se rukovodstvu "Novaresa" na odluci da prošire proizvodnju.

On je izjavio da je u proširenju fabrike "Novares" učestvovala i Pokrajinska vlada, obezbedivši 200.000 evra za subvencije za nova radna mesta, kroz programe podrške Razvojne agencije Vojvodine.

- Praksu subvencionisanja novih radnih mesta pokrenuli smo osnivanjem Razvojne agencije Vojvodine i Pokrajinska vlada će i u budućnosti nastaviti sa tim subvencijama, u još većem obimu - istakao je Mirović.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ministar finansija Siniša Mali u pogonu fabrike

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je ovom prilikom da je 2017. u Zrenjaninu zaposleno 3.000 radnika, a ove godine 1.600, te dodao da će se dolaskom najveće grinfild investicije u Zrenjanin, kineske kompanije "Šandong Linlong", taj trend i nastaviti.

- To su važne vesti koje pokazuju koliko se naša zemlja promenila i samo ovako obezbeđujemo budućnost našoj deci - rekao je Mali.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
U "Novaresu" će biti zaposleno još radnika i povećana proizvodnja

Generalni direktor kompanije "Novares" Pjer Bule rekao je da je vrednost ove investicije 5 miliona evra, te da će u fabrici u Zrenjaninu u 2019. godini broj zaposlenih biti povećan sa 190 na 240.

- Francuske kompanije su sve prisutnije na ovim prostorima jer su Srbija i AP Vojvodina postale sigurno mesto za ulaganje - rekao je ambasador Francuske u Srbiji, Frederik Mondoloni.

Otvaranju novog pogona prisustvovao je i ministar privrede Goran Knežević.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading