Evo koliko su uvećani prihodi za RFZO rebalansom budžeta

Autor: Tanjug

Vesti

12.10.2018

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skupština Srbije usvojila je danas rebalans finansijskog plana Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) za 2018. godinu.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Odlukom o izmenama finansijskog plana RFZO za 2018. godinu su uvećani prihodi i primanja, odnosno rashodi i izdaci u iznosu od 4,1 milijardu dinara, i to 500 miliona dinara transfer iz budžeta za lica obolela od retkih bolesti i 3,6 milijardi dinara za neraspoređeni višak prihoda i primanja iz ranijih godina kojim se finansiraju rashodi za lekove, izdate na recept, pomagala i naprave, kao i bolovanja.

Predsednica Odbora za budžet, finansije i kontrolu trošenja javnih sredstava Aleksandra Tomić rekla je ranije da su uspostavljeni fondovi za različite vrste bolesti koji nikada do sada nisu bila definisana budžetom Srbije, kao i da prvi put RFZO, uz pomoć određenih finansijskih sredstava, vrši nabavku inovativnih lekova najnovije generacije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading