NIŠTA OD ZIMNICE?! Cene na pijacama eksplodirale!

Autor: b92.net

Vesti

04.10.2018

05:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na pijacama u Nišu ima svega, kao i ranijih godina. Ponuda je ista, a cene duplo veće. Možda jeste lepotan, ali ovaj paradajz košta 130 dinara.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Na tezgi dalje, iako nije lepotan, paradajz staje 150 dinara za jedan kilogram. Onaj koji je mekan ili čak buđav koštaće vas 80 dinara, ako izdrži do kuće. Toliko košta i kilogram zelenog paradajza za turšiju. Sudeći po cenama neki građani ove godine ne planiraju zimnicu.

Paprika je za vikend dostizala cenu do 150 dinara, a od ponedeljka je cena neznatno pala na 100 ili 80 dinara. Prodavci za visoke cene krive vremenske neprilike.


Proizvođači imaju svoju matematiku. Pošto se manje pazari, iznose manje robe jer je potražnja mala, a zarađuju slično kao prošle godine.

Ljuta paprika na pijacama u Nišu košta 100 dinara po kilogramu, a komad 5 ili 10 dinara.

Šargarepa u oktobru košta 100 dinara, kupus 50. Ono što nije mnogo poskupelo jesu krastavac, krompir i tikvice. A kada je o zimnici reč, istini za volju, nisu poskupela jedino dodatna sredstva potrebna za njenu pripremu.

Paradajz košta 150 dinara za 1 kilogram. Onaj koji je mekan ili buđav 80 dinara, ako izdrži do kuće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
STANE

04.10.2018 06:52

NEKA PRODAVCIMA SVE PROPADNE KADA SU BEZOBRAZNI I NEZAJAŽLJIVI A TAKO ĆE I DA BUDE.