ANTIĆ: NEMA POSKUPLJENJA STRUJE

Autor: b92.net

Vesti

28.09.2018

07:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar rudarstva i enrgetike Aleksandar Antić izjavio je da neće biti poskupljenja struje.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Antić najvio stagniranje cene struje

On je u Jutru Prve TV na direktno pitanje hoće li biti poskupljenja struje, odgovorio: "Neće biti".

- Mi branimo cenu električne energije rezultatima EPS-a. Imamo jedan vrlo zahvalan energetski miks u proizvodnji električne energije, imamo hidroelektrane Đerdap 1 i Đerdap 2 koje imaju nižu cenu proizvodnje - naveo je ministar, prenosi B92.

Na pitanje da li Međunarodni monetarni fond traži poskupljenje struje, Antić je kazao da EPS posluje pozitivno i da iako predstavnici MMF nisu srećni što je struja u Srbiji najniža u Evropi, njihova pozicija sada nije ista kao pre tri ili četiri godine.

- Oni su imali snažnu poziciju pre tri-četiri godine u smislu povećanja cena, to više nije pitanje u prvom redu prioriteta. Cena električne energije mora biti prilagođena socijalno-ekonomskoj situaciji u Srbiji - naveo je resorni ministar.

Na konstataciju da je cena električne enrgije u Srbiji niža nego u Makedoniji, koja ima niži standard od nas i kako to utiče na stvaranje konkurencije među trgovcima električnom energijom u Srbiji , Antić je odgovorio:

- Cena struje u Srbiji je 20 odsto niža od prve sledeće zemlje, ne vidim da ijedna kompanija ima interes da ovde prodaje struju kada može skuplje to da radi u svojoj zemlji, prenosi B92.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading