U POMORAVLJU JABUKE RODILE KAO NIKAD, ALI IH NIKO NE TRAŽI: Voćari hrane stoku sa njima!

Autor: Tanjug

Vesti

03.09.2018

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Voće, pre svega, jabuke, u Pomoravlju su ove godine rodile "kao nikada" i voćari uz Veliku Moravu, muku muče kuda sa njima, niko ih ne traži, daju ih svinjama.

RepublikaFoto: Tanjug/D.ANIČIĆ

- Ima ih na granama i ispod stabala, opadaju i trunu, neke vrste su toliko rodile, da stabla plod nisu izdržala ili su se grane izlomile ili su cela stabla pala, iz korena izvaljena, a gentski su određene da svoj rod izdrže - izjavili su danas Tanjugu poljoprivrednici Ribara, sela na levoj obali Velike Morave kod Jagodine.

Godina im je pogodovala, a ima mnogo zasada koja su organski uzgajani, "bez prskanja", i plod im je veoma kvalitetan, ističu oni.

RepublikaFoto: Tanjug/D.ANIČIĆ

Na pitanje - kuda će sa njima, kažu da će mnoge završiti u kazanima za rakiju, ili istruniti pod stablima.

Nudio sam jednom čoveku, koji ima svoj kazan za pečenje rakije, da ih uzme besplatno, samo da ih ne gledam svako jutro opale i kako trunu u travi ispod stabala, a on mi reče "kupi najlon džakove pa ih pokupi i javi mi doći ću sa prikolicom da ih odvezem".

RepublikaFoto: Tanjug/D.ANIČIĆ

- Bezobrazno, kao da mi je šamar opalio, nudim mu džabe, a on još traži i da kupim džakove i da mu ih pokupima - kaže jedan Ribarac.

Pojedini kažu da jabuke seckaju i sa njima hrane svinje, a ponekad daju i kravama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading