KRIZA HRVATSKOG KONCERNA STIGLA I DO NAS: "Agrokor" prodaje objekte u Srbiji

Autor:

Vesti

28.08.2018

17:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski koncern "Agrokor", koji u Srbiji drži brojne firme, počeo je s rasprodajom ovdašnje imovine. Kako se nezvanično može čuti, kriza u "Agrokoru" se iz Hrvatske prilično prelila na Srbiju, a prve pod znakom pitanja su firme koje su prošle godine ostvarile manje prihode u odnosu na godinu pre.

Ivica Todorić

Za sada se prodaju manji objekti, ali nije isključeno da će vrlo brzo na prodaju biti i velike firme propalog hrvatskog koncerna u Srbiji. Rasprodaju nekretnina obavlja agencija CBS i trenutno je na njenom spisku oko 60 objekata.

Da je posredi ozbiljna stvar, kojom bi i država morala da se pozabavi, pokazuje i to da u "Agrokorovom" sistemu u Srbiji radi 11.000 ljudi, a od njihovih prodavnica zavise hiljade zaposlenih i više od 600 dobavljača iz Srbije, za koje bi nemogućnost da naplate svoju robu značila propast.

Ipak, sudeći po krizi koja u Hrvatskoj ne jenjava, rešenje nije ni na pomolu. Ivica Todorić, koji se i dalje predstavlja kao većinski vlasnik "Agrokora", oglasio se povodom, kako je naveo, istorijskog kriminala u jednoj od najvećih svetskih korupcijskih afera dosad.

On je premijera Hrvatske Andreja Plenkovića nazvao veleizdajnikom i šefom mafijaške hobotnice.

Todorić, koji u Londonu čeka odluku suda o izručenju Hrvatskoj po poternici koju je raspisao zvanični Zagreb, za Plenkovića tvrdi da je šef korupcijske hobotnice koja je delovala i deluje i dan-danas protivustavno, kriminalno, protivpravno, na štetu svih deoničara "Agrokora" i svih građana Hrvatske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading