Slučaj divlje gradnje u centru Beograda: INSPEKCIJA U AKCIJI POSLE NAŠEG PISANJA

Autor: I. Ž.

Vesti

28.08.2018

05:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički zavod za zaštitu spomenika kulture, nakon pisanja Srpskog telegrafa, doneće odluku o nadogradnji na poslovno-stambenoj zgradi u Pariskoj ulici broj 8, iza čije izgradnje stoji biznismen Zoran Ivković, poslovni partner i vlasnik "EFT grupe" Vuka Hamovića.

RepublikaFoto: e-stock/S. JOVANOVIĆ
NELEGALNO Objektu u Pariskoj br. 8 u Beogradu

Naime, nakon pisanja Srpskog telegrafa od prošle nedelje da investitor zgrade na Kosančićevom vencu, pod izgovorom da postavlja konstrukciju za solarne panele, najverovatnije započinje i nadogradnju, reagovao je i Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, koji je ispitao slučaj.

- Stručna služba Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda izvršila je uvid u stanje na terenu na objektu u Pariskoj br. 8 u Beogradu. Takođe, kako se predmetni objekat nalazi u okviru Beogradske tvrđave, koja je utvrđena za kulturno dobro od izuzetnog značaja za Republiku Srbiju i kao takva u nadležnosti je Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograd, prosledili smo njima sve spise predmeta na dalje postupanje - istakli su u gradskom zavodu.

Podsetimo, ova zgrada, koja je završena 2016, od prvog momenta zgrozila je javnost, a i tadašnji gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da se uopšte ne uklapa u ambijent i okruženje u kojem se nalazi.

Ipak, investitor očito ne haje ni za šta, pa sada čak i nadograđuje još jedan sprat. Kako bi prikrili svoje prave namere jer već muku muče zbog reakcija javnosti i struke, dosetili su se da kažu da postavljaju solarne panele. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading