NIKAD JAČA PODRŠKA DRŽAVE! STIŽE ŠEST FABRIKA ZA 7.000 NIŠLIJA

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

18.08.2018

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada krajem septembra fabrike Cumtobela i IMI-ja otvore svoja vrata i pokrenu proizvodne trake, to će značiti da je Niš u poslednje dve godine dobio šest fabrika u kojima na posao može da računa 7.000 Nišlija.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

- Niš je stao na noge - sa zadovoljstvom konstatuje gradonačelnik Darko Bulatović.

On za Tanjug ističe da se aktuelna gradska vlast rešila dugovanja grada u visini od 2,6 milijarde dinara.

Finansije grada su sada stabilne, a to je, kaže Bulatović, preduslov novog privrednog ambijenta i boljih uslova za život svih građana Niša. 

Niš je od grada u dugovima, s velikim brojem komunalnih problema i nezavršenih projekata, u samo dve godine uspeo da se podigne i postaje moćan regionalni centar jugoistočne Srbije, privlačno mesto za život i investicije, uz podršku vlade, ali, ističe Bulatović, uz presudnu pomoć predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, koji se lično angažovao na dovođenju investitora i izgradnji šest fabrika. 

Otvorene su i tri nove radne zone: Donje Međurovo, Vinogradarski institut i Lozni Kalem, u čije opremanje je uloženo više od 450 miliona dinara.


Gradonačelnik je naglasio da grad Niš nikada nije imao veću podršku države, kako finansijsku iz republičkog budžeta, "na stotine miliona", tako i podršku kroz projekte.

- Prethodne dve godine su karaktaristične po velikoj podršci vlade, predsednika Vučića i želje da stvore moćan, veliki regionalni centar jugoistoka Srbije. To potvrđuje i činjenica da je predsednik Srbije 16 dana boravio u Nišu, radeći na budućnosti ovog grada i celog juga Srbije - navodi gradonačelnik.

Takođe, poslednjih godina je smanjena nezaposlenost za oko 16.000 ljudi, naglasio je Bulatović, koji je pre dve godine izabran na mesto gradonačelnika.


Zaposleni u Nišu sada, ističe, primaju veće plate nego u prethodnom periodu, kada je na vlasti bila sadašnja opozicija koja kritikuje postignute rezultate, iako su "aktuelni" parametri ubedljivo bolji.

U pitanju su velika ulaganja, od kupovine zemljišta za investicije i projekte od strane države, subvencije po radnom mestu i dovođenje investitora.

Gradonačelnik je najavio da će u Nišu za nepuna dva meseca početi i realizacija velikog projekta stanogradnje za pripadnike snaga bezbednosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Goga

18.08.2018 11:51

Svaka čast, na ovakvom vodjenju državničke politike!

Sasa

18.08.2018 11:52

Fenomenalne vesti za Nislije.

Marija

18.08.2018 12:06

Sve pohvale za napredak Niša i juga Srbije. Toliko godina je Niš, sa okolinom u drugom planu, i strpljivo čeka svoje vreme...i bolje dane, za Nišlije, njihove porodice i pre svega, za srećno detinjstvo dece....

Slavica

18.08.2018 12:08

Niš postaje jedna ozbiljna metropola.