BRNABIĆEVA SA DIREKTORKOM MMF-a: Treba nam podrška da Srbija bude još bolja zemlja za život!

Autor:

Vesti

26.07.2018

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić razgovarala je u Vašingtonu sa direktorkom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard, o saradnji te međunarodne finansijske institucije sa našom zemljom, koja je ”zemlja za primer”, kako je rekla direktorka MMF.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Brnabić i Lagard razgovarale su o novom sporazumu MMF-a i Srbije koji će se sprovoditi 30 meseci. Aranžman je isključivo savetodavni i ne predviđa korišćenje finansijskih sredstava, što je potvrda dobrih ekonomskih rezultata koje je Srbija do sada postigla, istaknuto je u razgovoru.

Brnabić je naglasila da je Srbija u prethodnom, uspešno sprovedenom trogodišnjem aranžmanu, koji je sklopljen sa MMF-om, pokazala da je sposobna da nadmaši mnoge od svojih makroekonomskih ciljeva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Brnabićeva sa direktorkom MMF-a

- Program jeste bio težak, ali nam je mnogo pomogao. Srbija je sada potpuno drugačija zemlja - rekla je premijerka i zahvalila direktorki MMF-a što je aranžman koji je odobren Srbiji napravljen prema potrebama naše zemlje.

Brnabić je kazala da je prethodna Vlada započela i završila fiskalnu konsolidaciju i makroekonomsku stabilizaciju, a da je zadatak ove Vlade da postigne brži rast BDP-a.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Radićemo na tome i treba nam vaša podrška, jer želimo da Srbija bude još bolja zemlja za život i poslovanje - naglasila je predsednica Vlade i navela da će prioritet biti reforma javnih preduzeća.

Brnabić je dodala da je Srbiji potrebna pomoć kako bi se povećala efikasnost investicija u velike infrastrukturne projekte i da želi da se poveća broj investicija koje su zasnovane na inovacijama, oslanjaju se na nauku, istraživanje i razvoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Zoran

26.07.2018 09:41

Srbija se razvija iz dana u dan, zivotni standard gradjana je podignut na visi nivo.

Pljuckavac

26.07.2018 11:09

Podrska je preduslov napredka

Zoi

26.07.2018 11:30

Bice Jos vece podrske!

mrsavi

26.07.2018 12:38

Stajemo na noge i osamostaljujemo se.