ČUDO NEVIĐENO: Izraelci otvaraju fabriku u Kuršumliji - PRVA STRANA INVESTICIJA, POSAO ZA 100 RADNIKA

Autor: S. R.

Vesti

25.06.2018

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelska kompanija "Wood feel" pokrenuće proizvodnju stilskog nameštaja u Kuršumliji, što je prva strana investicija u toj opštini. Direktor kompanije Ran Avijao najavio je da će nameštaj proizveden u ovoj fabrici direktno završiti na Sajmu nameštaja u Americi, koji se održava u oktobru. Za početak u fabrici će biti uposleno 100 radnika, što je i najvažnije za ovu opštinu, koja na evidenciji ima oko 3.500 nezaposlenih.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Foto: Ilustracija

A prema najavi, Izraelci planiraju dalji rast proizvodnje, pa samim tim i broja zaposlenih.

- Tih 100 radnika za nas je kao za Beograd 10.000. Lokalna samouprava maksimalno će podržati ovaj projekat, a za sada se postavljamo kao ambasadori između kompanije i države. Stilski nameštaj će se proizvoditi po najnovijoj tehnologiji, pa će radnici koji se uposle proći i određenu obuku u Izraelu - kaže predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić.

On dodaje da su pregovori sa kompanijom trajali oko godinu dana.

U pogonima konfekcije "7. juli" proizvodiće se stilski nameštaj

- Kompanija je već postala vlasnik objekta nekadašnje konfekcije "7. juli", koji ima 7.000 kvadrata na četiri nivoa. Najkasnije za 90 dana trebalo bi da se završi opremanje i počne proizvodnja. Za ovu sredinu je važno to što je i prva strana investicija - dodao je Vidić.

"Simpo ŠIK" iz Kuršumlije godinama je dobavljač izraelske kompanije, koja je tako i došla na ideju da otvori fabriku u Kuršumliji. Od njih uzimaju šperploču od hrastovog drveta, pa su računali i shvatili da im je isplativije da budu bliže dobavljaču. Tako su i počeli pregovori o lokaciji, a zgrada konfekcije "7. juli" u centru Kuršumlije idealna je i za proizvodnju i za vezu sa dobavljačem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading