PROPALI PREGOVORI MALINARA I MINISTARSTVA: Noć proveli na ulici, saobraćaj blokiran!

Autor: novosti.rs

Vesti

03.06.2018

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saobraćaj ka Crnoj Gori i dalje je u prekidu kod Vladičanskog dvora u Prijepolju zbog blokade malinara.

RepublikaFoto: Tanjug/E. TAHIROVIĆ
Malinari proveli noć na putu

U noći između subote i nedelje vođeni su pregovori između predstavnika Ministarstva poljoprivrede i poljoprivrednih proizvođača, međutim dogovora nije bilo.

Državni sekretari u ministarstvu poljoprivrede Senad Mahmutović i Bogdan Igić, razgovarali su sa prestavnicima Udruženja poljoprivrednih proizvođača "Limska dolina" iz Prijepolja i Priboja i Udruženja poljoprivrednih proizvodjača iz Užica koji više od 24 časa drže pod blokadom saobraćajnicu u Prijepolju sa zahtevom da ovogodišnja otkupna cena roda bude minimum 180 dinara. Nakon završenog sastanka, u tri časa nakon ponoći, novinarima je rečeno da dogovor nije postignut jer su obe strane imale različito mišljenje.

- Poljoprivredni proizvođači ne traže od države novac, oni samo traže da se reguliše tržište i da država stane na put onima koji prepakuju našu robu iz uvoza i prodaju je kao srpsku. Država jednom mora stati na kraj monopolistima i hladnjačarima koji bi preko noći hteli da zarade milione sa grbače proizvođača - kazala je predsednica Udruženja poljoprivrednih proizvodjača iz Užica Slađana Stanković.

- Pitanje tržišne cene maline prevazilazi nadležnost ministarstva poljoprivrede zbog toga proizvođačima država ne može garantovati otkupnu cenu od 180 dinara - kazao je posle propalih pregovora državni sekretar Senad Mahmutović.

Poljoprivredni proizvođači očekuju od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića da reše njihov problem. Dok se to ne desi najavljuju da će put držati u blokadi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading