ODLIČNA VEST! Jagodina vraća kreditne kamate predzetnika iz BUDŽETA GRADA!

Autor: Tanjug

Vesti

02.06.2018

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skupština grada Jagodine, donela je odluku, da sa pet miliona dinara, iz budžeta, subvencioniše kamate na kredite, podignute u poslovnim bankama namenjene razvoju privrede.

Sredstva su obezbeđena rebalanasom budžeta grada za 2018. godinu i daju se za "ekonomski razvoj i promociju preduzetništva", stoji u odluci.

- Sredstva su namenjena za subvencionisanje kamata na kratkoročne kredite za nabavku obrtnih sredstava, nabavku mašina i opreme radi unapređivanja procesa proizvodnje i izgradnju, rekonstrukciju i adaptaciju poslovnog prostora - rečeno je danas Tanjugu u Gradskoj upravi za budžet, finansije, privredu, poljoprivredu i investicije.

Pravo na subvencije imaju "privredni subjekti, koji su u skladu sa zakonom razvrstani kao preduzetnici, mala i srednja preduzeća, koji svoju delatnost obavljaju isključivo na teritoriji Jagodine i koji su izmirili obaveze po osnovu javnih prihoda budžeta grada".

- Privredni subjekat može ostvariti pravo na subvencionisanje kamate u ukupnom iznosu od najviše 200.000 dinara u toku jedne godine - navodi se u odluci.

U Gradskoj upravi ističu da će gradonačelnik Jagodine uskoro raspisati javni poziv "za prikupljanje ponuda poslovnih banaka za kratkoročno kreditiranje preduzetnika, malih i srednjih preduzeća uz  učešće grada u subevncionisanju kamate na kredite".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading