ANA BRNABIĆ SA BELGIJSKIM KOLEGOM!

Autor: Tanjug

Vesti

24.04.2018

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić i njen belgijski kolega, Šarl Mišel, dogovorili su danas da se, u okviru poboljšanja ekonomske saradnje dve zemlje, organizuje dolazak belgijskih privrednika u Srbiju.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Ana Brnabić i njen belgijski kolega o skromnoj ekonomskoj saradnji

Brnabić je, na zajedničkoj konferenciji sa Mišelom, istakla da je ekonomska saradnja Srbije i Belgije skromna, te da je prošle godina bila nešto iznad 540 miliona evra, te podvukla da je ekonomija oblast u kojoj postoji veliki potencijal za buduću saradnju.

- Pozvala sam premijera Mišela da zajedno sa Vladom Srbije i PKS organizujemo posetu belgijskih privrednika Srbiji, kao i jednu delegaciju privrednika iz Belgije u Srbiji i iz Srbije u Belgiji, jer je to oblast koja može da nastavi da raste - rekla je predsednica vlade.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

Brnabić je ukazala i na sve veći broj turista iz Belgije koji dolaze u Srbiju, uz ocenu da je to takođe važno za saradnju dve zemlje.

Kako je rekla, broj turista iz Belgije u Srbiji je u 2017. porastao u odnosu na 2016. godinu čak 38,5 odsto, a u samo u prva dva meseca ove godine taj broj je u odnosu na prošlu godinu dodatno porastao za čak 93 odsto.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

- To je jedan trend koji govori o potencijalima, jer nema bolje saradnje od one koju sami građani ostvaruju. Nadam se i verujem da ćemo na talasima vaše posete Srbiji, ali i na talasima sve većeg broja turista ostaviti i bolju ekonomsku saradnju i jače prijateljstvo Belgije i Srbije - rekla je Brnabić.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

Belgijski premijer je istakao da postoji prostor za dalje pospešivanje ekonomske, finansijske saradnje Srbije i Belgije.

- Sa puno entuzijazma smo prihvatili sugestiju da organizujemo seminare sa različitim preduzećima, sa privrednom komorom, kako bismo identifikovali potencijale za saradnju, investicije, kako bi se stvorila nova radna mesta i ojačala ekonomija u Srbiji - rekao je Mišel.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Vrba

24.04.2018 14:12

Veoma bitna saradnja dve drzave

Legionarii

24.04.2018 14:44

Ovo je bitna stvar za nasu zemlju.

luidji

24.04.2018 16:23

Taj Brisel ce nam glave doci.

luidji

24.04.2018 16:24

Ali treba saradjivati sa svima pa i sa Belgijom.