MIŠKOVIĆ JAČI OD DRŽAVE I INSPEKCIJE: Vlasnik "Delta holdinga" ne mari za zabranu

Autor:

Vesti

13.04.2018

17:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miroslav Mišković jači od države i inspekcije. "Profileon plus", firma koja je u stoodstotnom vlasništvu tajkunove kompanije "Delta ril istejt" (jedna od članica "Delta holdinga") u strogom centru Beograda, u Čika Ljubinoj 9, punom parom izvodi građevinske radove na bivšoj zgradi "C marketa" iako je građevinska inspekcija naložila njihovu obustavu zbog uočenih nepravilnosti.

RepublikaFoto: Tanjug
Bahati gazda: Miroslav Mišković

Potkopavanje temelja

Da sve bude još gore, nigde nema inače obavezne table na kojoj bi moralo da piše ko je investitor, ko izvodi radove, šta se radi... Pri tom, prolaznici su u opasnosti jer kamioni moraju da prođu kroz pešačku zonu da bi došli do gradilišta, pola ulice je zakrčeno, komšije kažu da se radi i na potkopavanju temelja zgrade. I to je samo ono što se može videti golim okom.

Iz inspekcije Ministarstva građevinarstva kažu za naš list da gradilište mora da ima gradilišnu tablu s obzirom na to da ova firma vrši rekonstrukciju i sanaciju objekta.

- Inspekcija je izlazila na teren i uočila određene nepravilnosti. Tada je naložila obustavu radova jer firma ima samo dozvolu za investiciono održavanje. To što oni rade spada u rekonstrukciju i sanaciju objekta, za šta je neophodna gradilišna tabla - navode iz inspekcije.

INSPEKCIJA: Firma ima dozvolu samo za investiciono održavanje, a to što oni rade spada u rekonstrukciju i sanaciju

Oko gradilišta nepravilno je postavljena i ograda, a dodatni problem predstavlja i što kamioni prolaze pešačkom zonom.

Ugrožena bezbednost

Na problem sa ovim gradilištem ukazuje i GG Marko Bastać - Šta radite, bre jer smatra da radovi ugrožavaju bezbednost građana.

- Gradilište je nebezbedno, prolaz je toliko uzan da u slučaju da se nekome nešto desi kola Hitne pomoći ni vatrogasci ne bi mogli da prođu - objašnjava Lazar Lešnjak, član ovog pokreta, ukazujući na brojne nepravilnosti u vezi sa gradnjom. I on potvrđuje da Miškovićeva firma ima dozvolu samo za investiciono održavanje.

- Međutim, ovo što oni rade je mnogo ozbiljnije jer potkopavaju temelj zgrade - ističe Lešnjak.

Neki od nedostataka
- nema gradilišne table
- imaju dozvolu samo za investiciono održavanje, a obavljaju rekonstrukciju i sanaciju
- potkopavaju temelje i ruše zidove zgrade

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading