KINA ŽELI DA INVESTIRA: Možemo da uvezemo SVE što Srbija proizvede!

Autor: Tanjug

Vesti

13.04.2018

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Privrednoj komori Srbije je danas počeo Investiciono-trgovinski forum Srbija-Kina na kome učestvuje 20 kineskih i 80 srpskih kompanija, a ambasador Kine Li Mančang je izjavio da je Kina posebno zainteresovana za ulaganje u proizvodnju lekovitog bilja u našoj zemlji.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Li Mančang želi da Kina investira u Srbiju

Li je rekao da u Srbiji boravi kineska delegacija koja je juče posetila Ministarstvo poljoprivrede u cilju uspostavljanja saradnje na proizvodnju lekovitog bilja.

- Želimo ovde da investiramo i u izgradnju fabrike za preradu lekovitog bilja. Ako počnemo ovde da gajimo lekovite biljke, onda Kina može da uvozi sve što se proizvode u Srbiji - kazao je on.

20 kineskih i 80 kompanija iz Srbije na Investiciono-trgovinskom forumu Srbija-Kina

Li ističe da bi i u tom slučaju celokupna proizvodnja Srbiji bila mala za potrebe Kine.

Ambasador je napomenuo da još nije nema međudržavnog sporazuma o izvozu srpske pšenice i kukruza i da bi na tome trebalo poraditi. Skup organizuju Privredna komora Srbije, Ambasada NR Kine u Srbiji i kineski Savet za promociju saradnje jug-jug (CPŠC).

Savet jug-jug svom članstvu ima preko 90 bivših diplomata, i oko 120 kompanija.

Kineske kompanije zainteresovane su za saradnju sa srpskim partnerima u oblastima: IKT, zaštita životne sredine i održivi razvoj, elektro industrija, tekstilna industrija, farmaceutska industrija i industrija medicinske opreme, poljoprivreda, obrazovanje, nekretnine, usluge, infrastrktura, građevina, prerađivačka indsutrija, finansija, pravne usluge, turizam.

Nakon uvodnih obraćanja biće održana prezentacija "Srbija, Vaša sledeća investiciona destinacija". Nakon plenarnog dela predviđeni su B2B sastanci srpskih i kineskih kompanija.

Savet za promociju saradnje jug-jug savetodavno je telo koje deluje pod okriljem Ministarstva spoljnih poslova NR Kine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
StefanBrate99

13.04.2018 10:25

Ovo je veliki uspeh Srpske privrede!

Rea

13.04.2018 10:25

Vazno je da Kina veruje Srbiji.

Rea

13.04.2018 10:26

Do sada su se pokazali kao iskreni prijatelji Srbije.

StefanBrate99

13.04.2018 10:40

Ovo je jako znacajno za Srbiju!