Donacija u vrednosti od 20 miliona dinara za dečju bolnicu u Nišu!

Autor:

Vesti

05.06.2024

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fondacija Humana srca je još jednom nadmašila granice dobročinstva - dva sprata dečje bolnici, Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu su kompletno renovirana i opremljena.

Donacija u vrednosti od 20 miliona dinara za dečju bolnicu u Nišu!

Foto: Nemanja Pančić

Dnevna bolnica, infektivno odeljenje, intezivna nega za odraslu decu, neurologija, endokrinologija i druga odeljenja na ova dva sprata  su dobila nove podove, elektro instalacije, plafone, osvetljenje, klime, klupe za čekaonice, televizore, medicinske krevete, otomane, stolove za instrumente, ormare, noćne ormariće, paravane, stalke za infuziju i kompletnu posteljinu za 50 kreveta, a sve u vrednosti od skoro 20 miliona dinara.

Republika

Foto: Nemanja Pančić

 

Početkom decembra 2023. godine potpisani su ugovori, a pola godine kasnije možemo da svedočimo da je Fondacija ispunila i više od očekivanog. Veliku podršku i pomoć je svakako imala i od svojih prijatelja, kompanije „Gigatron“, koji su obezbedili elektronske uređaje za kliniku po najpovoljnijim cenama. Ugrađeno je preko 20 klima i televizora.

Republika

Foto: Nemanja Pančić

 

Odeljenja su obogaćena i sa dve montesori table koje će deci koristiti da skrate dane u bolnici, a deci koja su ležala u trenutku obilaska osnivač Fondacije Danijela Vasilijević je podelila i bojanke.

Republika

Foto: Nemanja Pančić

 

"Tokom renoviranja smo imali mnogo izazova, pogotovo oko samog poda, koji je veoma skup i vrlo specifičan i zahteva poseban način održavanja. Radovi su trajali pola godine, ali sada kada vidimo rezultate rada možemo reći da se isplatilo čekati i da će deca koja dolaze u ovu bolnicu imati bolje i lepše uslove za boravak, a medicinsko osoblje za rad", istakla je Danijela Vasilijević, obraćajući se prisutnim medijima.

Republika

Foto: Nemanja Pančić

 

Direktor UKC Niš prof dr Zoran Perišić i direktorka dečje bolnice prof dr Jelena Vojinović su se zahvalili Fondaciji na velikodušnoj donaciji, i istakli značaj ovakvih akcija, ne samo za zdravstvene ustanove, nego i za kompletno društvo u celini, imajući u vidu da svake godine kroz ovu bolnicu prođe veliki broj najmlađih pacijenata. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading