Societe generale napušta Srbiju?

Autor: Republika

Vesti

10.04.2018

06:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuska bankarska grupacija Sosijete ženeral napušta centralnu i istočnu Evropu i prodaje banke u šest zemalja tog regiona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

To piše EU Scoop, mali nezavisni bugarski portal koji objavljuje vesti na engleskom, pozivajući se i na lokalni Capital.bg. 

Slično Telenoru, još jedan veliki investitor povlači se iz Bugarske i ostatka CIE. U Sosijete ženeral su odlučili da se fokusiraju na druge delove svog biznisa i prodaju banke u pomenutim regionima, navodi portal. 

Capital.bg objavio je informaciju o povlačenju te francuske bankarske grupacije, navodeći da u SG nisu zadovoljni svojom poizicijom na tržištima sa kojih izlazi, budući da nisu lideri u regionu. Prenose i informaciju da je već viđen kupac za njihovu banku u Bugarskoj mađarska OTP banka. Iz te banke nisu komentarisali navode o kupovini. 

Drugi potencijalni kupac je Apolo Global menadžment, koji takođe nije niti potvrdio niti demanotvao tu informaciju. 


Ogranak SG-a u Bugarskoj biće, kako se dodaje, otuđen u paketu sa bankama u Albaniji, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i Moldaviji. Capital navodi da je reč o prezasićenim i trenutno neatraktavinim tržištima, zbog čega je doneta odluka o povlačenju, pogotovo što ni u jednoj o dnjih banka nije u top-tri. 

Kancelarija Sosijete ženeral otvorena je u Beogradu još 1977. godine, da bi 1991. prerasla u banku. To je jedina banka sa stranim kapitalom koja je u Srbiji radila tokom devedesetih godina prošlog veka. Ima mrežu od oko 100 ekpozitura i među vodećim je bankama u zemlji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Olivera

02.05.2018 12:01

A šta će klijenti banke da rade?