Inspekcija dobija veće plate od avgusta!

Autor: Tanjug

Vesti

27.03.2018

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inspektorima u lokalnim i pokrajinskim inspekcijama od avgusta će biti uvećan koeficijent za rad na terenu, što će omogućiti povećanje plata do 20 odsto

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Kako je danas saopštilo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Koeficijenti su uvećani na poslednjoj sednici Vlade Srbije, gde je usvojena Uredba kojom se korekcija koeficijenata omogućava.

Uvećanje će se vršiti u okviru raspoložih sredstava koje lokalne samouprave i autonomne pokrajine izdvajaju za plate, naknade troškova i druga primanja za 2018. godinu i naredne dve budžetske godine.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić rekao je da tom odlukom vlada želi da popravi položaj inspektora na lokalu dok je, kaže, isto povećanje za terenski rad republičkih inspektora planirano izmenama Zakonom o platama državnih službenika i nameštenika, na kojima to ministarstvo trenutno radi.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Branko Ružić

On je kazao i da je to samo početak kada je poboljšanje položaja i uslova rada inspektora u pitanju, i dodao da se radi na analizi materijalnih i kadrovskih kapaciteta svih 40 različitih inspekcijskih službi.

- Kapaciteti i motivacija inspektora su veoma bitni jer reforma inspekcijskog nadzora pred njih postavlja nove zadatke koji se ogledaju i u preventivnoj funkciji koju sada imaju. Analiza će pokazati koji je to potreban broj inspektora, a potom ćemo utvrditi plan trogošnjeg zapošljavanja novih inspektora i kontinuiranog opremanja nepohodnom opremom“ - poručio je Ružić, navodi se u saopštenju ministarstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading