MIŠKOVIĆ KRIJE SNIMAK O SPORNIM PAŠTETAMA!

Autor: A.V. MARKOVIĆ

Vesti

12.03.2018

21:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miroslav Mišković, vlasnik "Delta holdinga", čija je je firma "Juhor" prodavala paštete sa isteklim rokom, odbija da da na uvid video-zapis iz njihovog prodajnog objekta na uglu Kosovske i Vlajkovićeve ulice u strogom centru Beograda na kojem se vidi da su sporne paštete prodavane na akciji i posle roka upotrebe.

RepublikaFoto: Tanjug
Miroslav Mišković

Naime, zaposleni u "Juhoru" su inspektorki iz veterinarske inspekcije pokazali samo snimak od 4. marta, kada su sklanjali paštete kojima ističe rok dan kasnije, a novinari Srpskog telegrafa u ovoj prodavnici su kupili ćureće paštete na akciji "2 plus 1 gratis" za 14,99 dinara sa dva dana isteklim rokom. Kada smo o tome obavestili inspekciju, u "Juhoru" su brže-bolje povukli ove proizvode u magacin.

- Kada sam stigla kod njih, nijedna pašteta nije bila pored kase niti na akciji. Tražila sam da pogledam magacin i tamo sam ih pronašla. Nažalost, ne mogu da dokažem da su ih prodavali sa isteklim rokom jer nisu uhvaćeni na delu. Tada su mi sami ponudili da pogledam snimak od 4. marta, na kom se jasno vidi da sklanjaju paštete kojima je rok isticao dan kasnije - rekla je inspektorka čiji je identitet poznat redakciji.

RepublikaFoto: e-stock/K. CVIJOVIĆ
Sporna pašteta

Ipak, u "Juhoru" joj nisu pokazali video-zapis od 7. marta iz prepodnevnih časova, kada su naši novinari kupili sporne paštete, koje su tada stajale tik uz kasu sa velikim natpisom "akcija", što je nemoguće ne videti na snimku. Naknadno smo od "Delta holdinga" tražili da pogledamo snimak, ali nam do zaključenja ovog broja na zahtev nisu odgovorili.

Paštetama je rok istekao 5. marta, a novinari su ovaj proizvod kupili na akciji dva dana nakon isteka roka

Predsednik NOPS Goran Papović smatra da "Delti" sve ide naruku i da zbog nepostojećih zakona oni rade šta žele.

- Problem je što je Ustavni sud 2012. ukinuo kolektivnu tužbu potrošača. Sada postoji samo kolektivna zaštita potrošača, od koje nema nikakve koristi. Lobiramo da se vrati mogućnost tužbe jer bi to upravo u ovom slučaju građanima dalo legitimitet i opravdanje da traže taj snimak i uvere se da su paštete bile u prodaji kad apsolutno nisu smeli da ih prodaju - objašnjava Papović. A. V. Marković

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading