DECA POVRAĆAJU OD MIŠKOVIĆEVIH PAŠTETA!

Vesti

09.03.2018

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog bajatih Miškovićevih juhor pašteta neko mora da ide u zatvor! Trovanje, grčevi, povraćanje, stomačni i metabolički problemi samo su neke od posledica koje mogu da zadese nekog ko pojede pokvarenu paštetu, ali to nije sprečilo firmu Miroslava Miškovića da u svojoj radnji u centru Beograda prodaje ove prerađevine sa isteklim rokom.

RepublikaFoto: Tanjug
Miroslav Mišković

Nakon što je Srpski telegraf u sredu 7. marta, nakon dojave čitalaca, kupio ćureće paštete delikata sa rokom trajanja do 5. januara u "Juhorovoj" radnji i sve prijavio inspekciji, tajkunova firma koja posluje u sastavu "Delta holdinga" brže-bolje je povukla sporne paštete iz rafa. Ipak, tokom tog i prethodnog dana sigurno ih je kupilo mnogo Beograđana jer su prodavane po ceni od 30 dinara za tri komada. Prema rečima lekara, svako ko pojede takvu paštetu rizikuje trovanje i ozbiljne zdravstvene probleme.

MORAJU DA NAPIŠU

- Svi kuvani, vakuumirani, pasterizovani proizvodi, kao što su paštete, viršle, narezak i slično, ne smeju se prodavati nakon što im istekne rok. Ukoliko neko jede pokvarene, bajate paštete, može lako doći do ozbiljnih zdravstvenih problema, trovanja, povraćanja, proliva, grčeva. Ovo može biti posebno opasno ako ih jedu deca, čiji je organizam slab - objašnjava dr Dragan Miljković, lekar opšte prakse, i objašnjava da samo pasterizovane kisele i slane namirnice mogu da se jedu i kada im prođe rok.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ

Niko ne sme da prodaje namirnice kojima je prošao rok, naglašava Vera Vida iz Centra za zaštitu potrošača Srbije.

- To je protiv zakona i za to mora da se odgovara. Ako su odlučili da ih prodaju na akciji, moraju da istaknu zašto su spustili cenu. Informisan potrošač je i zaštićen. "Juhor" je napravio ogroman propust - kaže Vida.

BRZO SE SNAŠLI

Novinarka Srpskog telegrafa juče je ponovo otišla u istu prodavnicu "Juhora" u centru Beograda (ugao Kosovske i Vlajkovićeve), a na rafovima više nije bilo ćurećih pašteta na sniženju jer su povučene odmah nakon što smo poslali pitanja "Delti", u šta smo se uverili u sredu.

- Nema više tih pašteta, akcija je prošla - rekla nam je kratko prodavačica.

S druge strane, Vera Vida kaže da, bez obzira što su inspektori koji su po prijavi čitalaca i našeg lista otišli na lice mesta našli paštete samo u magacinu, to ne znači da će ih Miškovićeva firma uništiti.

- "Juhor" ništa ne može da opravda u ovom slučaju - naglašava Vida.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
bubasvaba

09.03.2018 12:09

Ako ovaj bude kaznjen ja cu izvsiti samoubistvo iz zasede sto je nemoguce i jedno i drugo .Samo je pitanje koliko ce sudija u postupku biti dobro nagradjen .