KONAČNO SE ZNA ŠTA ĆE BITI SA PEPKOM! Najpopularnija prodavnica u Srbiji dobija NOVOG vlasnika - a moguće je da stiže još jedna SJAJNA VEST

Autor:

Vesti

31.08.2023

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog velikih dugovanja kompanije Steinhoff, u čijem se vlasništvu nalazi 72% lanca Pepco, poljski trgovac će u narednom periodu dobiti novog većinskog vlasnika.

KONAČNO SE ZNA ŠTA ĆE BITI SA PEPKOM! Najpopularnija prodavnica u Srbiji dobija NOVOG vlasnika - a moguće je da stiže još jedna SJAJNA VEST

Foto: shutterstock

Kompanija Steinhoff, koja je vlasnik većinskog udela (72%) u lancu Pepco, ima velike dugove, te je to dovelo do spekulacija o promeni većinskog vlasnika za Pepco.

Pepco je poljski trgovac koji se bavi prodajom neprehrambenih proizvoda po niskim cenama, a u okviru iste grupe posluju i drugi lanci kao što su Poundland i Dealz.

Iako još nema zvaničnih informacija o budućnosti Pepca i mogućoj prodaji, spekuliše se da će se nešto promeniti zbog finansijskih problema kompanije Steinhoff. Osim toga, spominju se i drugi trgovci i diskonteri koji su takođe aktivni na evropskom tržištu. Na primer, malezijski diskonter MR.DIY planira širenje širom Evrope, počevši možda od Grčke, sa širokim asortimanom proizvoda kao što su igračke, alati, sezonski proizvodi, hemija i odeća.

Takođe, prehrambeni diskonter Biedronka, koji je deo portugalske grupe, planira širenje na tržišta Rumunije, Slovačke i Češke, ali za sada nije u planu ulazak na tržište Srbije i ostalih zemalja Balkana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading