ZARIF VUČIĆU PRENEO ROHANIJEV POZIV: Dogovorena i direktna avio linija Beograd - Teheran

Autor: Tanjug

Vesti

26.02.2018

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Irana Mohamadom Džavadom Zarifom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i razvoju ekonomske saradnje, naročito u oblasti energetike i trgovine. Dogovoreno je i uvođenje direktna avio linije Beograd - Teheran.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Iranski prijatelj srdačno dočekan: Muhamed Zarif i Aleksandar Vučić

Predsednik Vučić izrazio je zadovoljstvo dinamikom političkog dijaloga i naglasio da Srbija ima interes za razvoj svestrane saradnje. On je izrazio zahvalnost na dosadašnjem principijelnom stavu po pitanju očuvanja suvereniteta i teritorijalnonog integriteta Republike Srbije.

Kako je saopštila Pres služba Predsednika, Vučić je izrazio spremnost za jačanje privrednih veza dveju zemalja i istakao da je neophodno raditi na povećavanju robne razmene i jačanju saradnje u oblasti poljoprivrede, građevinarstva, energetike, zdravstva i turizma.

Ministar Mohamad Džavad Zarif istakao je da je Iran zainteresovan za dobre odnose sa Srbijom i naglasio da će 8. marta biti uspostavljena direktna avio linija Beograd - Teheran. 

- Pozdravljamo činjenicu da sve više iranskih turista posećuje Srbiju, čemu su doprinele i odluke obe strane o ukidanju viza za nosioce običnih putnih isprava - istakao je Džavad Zarif.

Džavad Zarif je to rekao u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kome je, inače, uručio poziv predsednika Irana Hasana Rohanija da poseti Teheran, što je on prihvatio.


Inače, prethodno Džavad Zarif, koji je u posetu Beogradu došao sa direktorima najvećih iranskih kompanija i predstavnicima privrednih komora, sastao se ranije danas i sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Dačićem, Džavid Zarif je rekao da Srbija i Iran mogu da sarađuju u oblasti poljoprivrede, građevinarstva, energetike, zdravstva, turizma, ali i u vojnoj industriji kao u vreme Jugoslavije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (46)

Loading
Aleksandar

26.02.2018 18:28

Saradnja sa Iranom će biti još intenzivnija u budućnosti.

Milkam

26.02.2018 18:31

Dobri odnosi sa Iranim za Srbiju su veoma važni, posebo u sferi privredne saradnje.Smatram i to nije neoznato i da u vezi ovih odnosa treba posebno obratiti pažnju.

Tica

26.02.2018 18:35

Iran i Srbija poboljsavaju svoje odnose.

Ljudmila Prva

26.02.2018 18:37

Ove je početak dobre saradnje