DRŽAVA PONOVO MISLI NA MLADE: Stiže nova novčana pomoć od 10.000 - pazite da ne propustite prijavu

Autor:

Vesti

09.08.2023

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Isplata novčane pomoći će početi od 25. septembra.

DRŽAVA PONOVO MISLI NA MLADE: Stiže nova novčana pomoć od 10.000 - pazite da ne propustite prijavu

Foto: Shutterstock

Prijava za novčanu pomoć u iznosu od 10.000 dinara za svako dete do 16 godina počinje uskoro u Srbiji.

Ova pomoć se dodeljuje kao podrška porodicama, a prijava će biti moguća od 20. avgusta do 15. septembra putem portala Uprave za trezor.

Isplata novčane pomoći će početi od 25. septembra.

JEDNOSTAVNA PRIJAVA

Prijava će biti veoma jednostavna i trajaće svega nekoliko minuta . Roditelji će morati da unesu svoje lične podatke, kao i matični broj za svako dete za koje žele da se prijave. Takođe, treba da navedu naziv banke u kojoj žele da prime novac. Samohrani roditelji će, pored ovih podataka, morati da dostave digitalizovanu kopiju pravosnažne sudske odluke koja potvrđuje njihovo roditeljsko pravo. Ukoliko je podnosioc prijave staratelj deteta, biće potrebna digitalizovana kopija pravosnažne odluke organa starateljstva.

Važno je napomenuti da hraniteljima deteta za koje se isplaćuje novčana pomoć i primaocima novčane socijalne pomoći, 10.000 dinara po detetu će biti uplaćeno automatski, bez potrebe za podnošenjem prijave.

Ova inicijativa ima za cilj da podrži porodice u Srbiji i olakša njihovu finansijsku situaciju.

Vučić: U Srbiji ima 1.190.000 dece tog uzrasta

Novu pomoć države najavio je u junu predsednik Aleksandar Vučić. Prema njegovim rečima, u Srbiji ima 1.190.000 dece uzrasta do 16 godina i za to je izdvojeno 100 miliona evra.

- Majke primaju taj novac na račun u skladu sa tim koliko dece imaju. Ako imaju dvoje dece dobiće 20.000 dinara - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading