DOBRE VESTI ZA EKONOMIJU! U Dubaiju formiran Poslovni savet Srbije za jačanje privredne saradnje!

Autor:

Vesti

27.07.2023

22:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Skupštini je, uz prisustvo predstavnika svih kompanija članica, jednoglasno izabrano rukovodstvo Poslovnog saveta Srbije.

DOBRE VESTI ZA EKONOMIJU! U Dubaiju formiran Poslovni savet Srbije za jačanje privredne saradnje!

Foto: Privredna komora Srbije

Poslovni savet Srbije formiran je kao nezavisno telo pod patronatom Privredne komore Dubaija na osnivačkoj skupštini održanoj danas u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), saopštila je Privredna komora Dubaija.

Kako se navodi, Poslovni savet Srbije okuplja više desetina srpskih kompanija koje uspešno posluju u UAE, kao i lokalne kompanije koje planiraju da posluju u Srbiji, a osnovan je sa ciljem jačanja bilateralnih odnosa i poslovnih i privrednih veza Srbije i UAE.

Dodaje se da će se Poslovni savet Srbije baviti i promocijom srpskih biznisa i poslovne zajednice u UAE, promocijom poslovnih i investicionih potencijala obe zemlje, pružanjem podrške kompanijama iz UAE da otpočnu poslovanje u Srbiji, kao i ohrabrivanjem kompanija iz Srbije da poslovanje na Bliskom Istoku otpočnu iz Dubaija.

Na Skupštini je, uz prisustvo predstavnika svih kompanija članica, jednoglasno izabrano rukovodstvo Poslovnog saveta Srbije.

U naredne dve godine Savetom će predsedavati profesor univerziteta Dr Marko Selaković koji je ranije obavljao dužnosti predstavnika Privredne komore Srbije u UAE i direktora biznis programa Srbije na Svetskoj izložbi Expo 2020 Dubai.

Pored Selakovića, članovi Upravnog odbora Saveta su i Neđeljko Magazin (Energoprojekt Entel), Ivan Zeljković (Evans Media), Goran Simić (Braineering IT Solutions), Milica Nikšić (UPG Engineering), Teodora Vuković (PTD Fitness), Aleksandar Grujičić (Bestrong), Jovan Strugarević (Shake) i Veselin Banković (SpecTec Middle East).

U ime Privredne komore Dubaija prisutnima se obratila Maha Al Gergavi, potpredsednica Privredne komore Dubaija, koja je naglasila značaj osnivanja Poslovnog saveta Srbije za dalju izgradnju prijateljskih odnosa između Srbije i UAE.

Nakon održane Skupštine, predsednik Poslovnog saveta Srbije u UAE dr Marko Selaković izrazio je zahvalnost prijateljima iz UAE i Privredne komore Dubaija i naglasio da je veliki posao pred novoformiranim savetom.

- Očekuju nas brojne aktivnosti: srpske kompanije prisutne u Dubaiju treba što snažnije integrisati u sistem Privredne komore Dubaija kako bismo maksimalno iskoristili mnogobrojne mogućnosti - naveo je Selaković.

Naveo je i da treba promovisati na svakom koraku Srbiju i njene potencijale, kao i da će Poslovni savet Srbije biti na raspolaganju kompanijama iz naše zemlje, koje dolaze u UAE, kako bi što brže i što efikasnije upoznale tržište koje ima ogroman potencijal i kojem gravitiraju milijarde ljudi.

- Iniciraćemo razgovore sa svim relevantnim činiocima u Srbiji i UAE kako bismo zajednički ostvarili cilj – dalje jačanje partnerskih i poslovnih odnosa naših zemalja i što snažniji razvoj srpskih kompanija u Emiratima - poručio je predsednik Poslovnog saveta Srbije u UAE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading