USKORO POSKUPLJUJE GORIVO!

Autor: Republika

Vesti

13.02.2018

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski vozači mogu da očekuju novo poskupljenje goriva upozoravaju naftaši, bez obzira na to što je na svetskim berzama cena nafte od početka februara u padu. Razlog skoka cene u Srbiji jeste usklađivanje akcize na naftne derivate sa prošlogodišnjom inflacijom.

RepublikaFoto: pixabay.com

Od nove godine dizel je poskupeo na pumpama Srbije za 3,5 dinara a benzin za 1,5 po litru usled prethodnog skoka cene nafte na svetskim berzama.

Iako Vlada Srbije još nije donela odluku o visini akcize na derivate, domaći naftaši procenjuju da bi zbog toga litar goriva mogao da poskupi za dinar do dva.

- Od nove godine gorivo je poskupelo za oko dva dinara u proseku. Akciza je automatska i donosi se svake godine. Mogla bi da bude veća oko jedan do dva odsto, a cena goriva bi onda mogla biti veća za jedan dinar, ali to nije sigurno. Povećanje akciza ne znači nužno da će kompanije povećati cenu u maloprodaji - kaže Nebojša Atanacković, predsednik AD "Nafta".

Naslov
Evropremijum BMB95 144,2 dinara
Evrodizel  151,9 dinara
TNG 75,9 dinara

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading