STRAVA I UŽAS NA NOVOM NIŠKOM GROBLJU: Siromašne sahranjivali bez sanduka u čaršavima

Autor:

Vesti

30.01.2018

06:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Horor na Novom niškom groblju! Ljude sahranjivali bez sanduka, a u raku gurali i po dvoje dece! Socijalne slučajeve na niškom groblju sahranjivali su u ćebadima ili čaršavima iako je za njihovu sahranu groblje dobijalo po 24.000 dinara iz budžeta grada, potvrdio je Zoran Jovanović, šef Komisije budžetske inspekcije, koja je ispitivala rad niškog pogrebnog preduzeća "Gorica".

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Niško groblje

ISPOD LJUDSKOG DOSTOJANSTVA

Taj novac trebalo bi da garantuje dostojanstven ukop, ali u radnoj grupi tvrde da mnogi nisu dobili sanduk koji je grad platio.

Po dvoje dece gurali u raku

- Ovo je jezivo. Kriminal na Novom groblju u Nišu je evidentan, ali ono što poražava jeste odsustvo ljudskosti. Iako je grad izdvajao novac za to, na groblju su za siromašne Nišlije pravljeni sanduci od nekoliko kucanih, neobrađenih dasaka, vredni ne više od 1.000 dinara. Bilo je slučajeva i da su neke ljude bacali u ćebadima dole, kao da nisu ljudska bića, a naplaćivana je kompletna pogrebna oprema. To je strava i užas i ispod svakog ljudskog dostojanstva. Još sam u šoku i ne mogu da vam kažem šta smo još našli jer je to potresno za one koji su izgubili neke svoje najmlađe - istakao je Jovanović, inače bivši radnik JKP "Gorica", koje brine o grobljima.

Foto: Srpski telegraf

On je naveo primer i da je kontrolom utvrđeno da je na dan 29. aprila prošle godine bilo osam sahrana, a da su zvanično evidentirane samo tri.

- Za pet koje su plaćene novac nije ubačen u kasu - konstatovao je Jovanović i dodao da je uz glavni izveštaj data i dopuna na 111 kucanih strana, iz koje se vide brojne kriminalne malverzacije i milionska pljačka zbog koje je "Gorica" danas na kolenima sa dugom od milion evra.

On je istakao i da je izveštaj dostavljen gradonačelniku Darku Bulatoviću, budžetskoj inspekciji i Tužilaštvu za organizovani kriminal, ali da svi ćute.

RepublikaFoto: Srpski telegraf

ZATAŠKAVAJU

- Čitava stvar se gura pod tepih, pa smo odlučili da zajedno izađemo u javnost - rekao je Jovanović, koji je skandalozne podatke objavio 40. dan štrajka radnika JKP "Gorica".

V. d. direktora "Gorice" Igor Novaković nije želeo da razgovara sa novinarima. Međutim, gradski većnik Igor Vojinović priznao je da "nisu zadovoljni menadžentom 'Gorice'".

- Kada se utvrdi šta je tamo tačno rađeno, moći ćemo da pričamo o odgovornosti onih koji su tamo radili - rekao je Vojinović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading