Veća ulaganja u rafinerije – bolji kvalitet goriva

Autor:

Vesti

23.12.2022

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada kupujemo neki proizvod, ukoliko želimo da nam potraje, obavezno se pozabavimo njegovim kvalitetom. Isto tako je i sa gorivom – ukoliko želimo da sačuvamo naš automobil i sprečimo sve potencijalne probleme koji mogu da nastanu u vožnji, od presudnog je značaja da točimo najkvalitetnije gorivo.

Veća  ulaganja u rafinerije – bolji kvalitet goriva

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Sipanje goriva na pumpi

Kompanija NIS pobrinula se da svaki vozač i poznavalac četvorotočkaša, koji želi da vodi računa o dugovečnosti i pouzdanosti svog vozila, ima omogućen pristup gorivu najvišeg kvaliteta. Naime, kako bi svaka kap NIS-ovog goriva bila beskompromisno čista i dovoljno dobra da opravda poverenje potrošača, ova kompanija primenjuje najsavremenije tehnologije proizvodnje goriva u Rafineriji nafte u Pančevu. Sasvim konkretno, u NIS-u navode da je u Rafineriji nafte u Pančevu, jednoj od najmodernijih u ovom delu Evrope, uloženo od 2009. godine više od 800 miliona evra, što omogućava da se u Pančevu proizvode najkvalitetniji derivati. Pored proizvodnje, važna je i kontrola kvaliteta proizvedenih derivata,  a reč je o laboratorijskoj kontroli proizvedenog goriva na najsavremenijoj analitičkoj opremi i od strane visokostručnog i kompetentnog inženjerskog kadra. Na godišnjem nivou se obavi oko 180.000 analiza, što je pozicioniralo NIS kao lidera na tržištu kada je u pitanju kontrola kvaliteta. Pored provere kvaliteta goriva u Rafineriji, NIS-ovi tehnolozi vrše i brojna laboratorijska ispitivanja koja za cilj imaju sprečavanje eventualne degradacije goriva prilikom transporta od rafinerije do benzinskih stanica i krajnjih potrošača.

Dokaz da ispitivanja goriva i njegovo korišćenje daje dobre rezultate je i studija Mašinskog kvaliteta Univerziteta u Beogradu, koja je pokazala da se korišćenjem goriva kompanije NIS povećava efektivna snaga motora i obrtni momenat automobila, dok se potrošnja goriva smanjuje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading