POČELE PRIJAVE ZA 5.000 DINARA ZA MLADE! Evo kako do novca!

Autor:

Vesti

01.12.2022

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prijave za pomoć države za mlade od 16 do 29 godina u iznosu od po 5.000 dinara počele su na sajtu Uprave za trezor i trajaće do 15. decembra.

POČELE PRIJAVE ZA 5.000 DINARA ZA MLADE! Evo kako do novca!

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Ilustracija

Uslov za dobijanje pomoći je da mladi imaju od navršenih 16 do navršenih 29 godina na dan 20. novembra 2022. godine, odnosno kada je stupio na snagu Zakon o privremenom registru državljana Republike Srbije, da su državljani Srbije i da imaju prebivalište na njenoj teritoriji.

Prijava

Mladi se prijavljuju na sajtu Uprave za trezor (za prijavu kliknite OVDE) tako što unose JMBG, broj lične karte i ime banke. Nakon toga biće im zavedena prijava, čiji će status tu moći i da proveravaju na sajtu.

Za ovu pomoć prijavljuju se svi, bez obzira da li ste se ranije prijavljivali za pomoći koje koje država dodeljivala. Bitan uslov je i da u trenutku prijave morate imati važeću ličnu kartu.

Ovo su dobre mere kojima podržavamo mlade ljude, koji su budućnost naše zemlje, pokazujemo im da je njihova država tu i da brine za njih - istakao je ministar finansija Siniša Mali na svom Instagram profilu.

 

 

Primaocima novčane socijalne pomoći i licima u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija novac će biti uplaćen bez podnošenja prijave, dakle automatski.

Isplata se očekuje nekoliko dana od završetka prijave, istakao je ranije za medije Siniša Mali, kao i da očekuje da će svima novac biti isplaćen do Svetog Nikole.

U prvom krugu pomoći prijavilo se više od milion mladih, a iz budžeta je isplaćeno više od 100 miliona evra u dinarskoj protivvrednosti na dan isplate, po srednjem kursu NBS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading