SUTRA KREĆE PRIJAVA ZA 5.000 DINARA ZA MLADE! Evo koja je procedura!

Autor:

Vesti

30.11.2022

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Prijavljivanje za novu jednokratnu pomoć države od 5.000 dinara počinje sutra, 1. decembra i trajaće do 15. decembra

SUTRA KREĆE PRIJAVA ZA 5.000 DINARA ZA MLADE! Evo koja je procedura!

Foto: pixabay.com

Pravo na novu jednokratnu državnu pomoć imaju mladi od 16 do 29 godina.

 

Prijavljivanje će biti jednostavno kao i do sada, a sve što je potrebno jeste broj lične karte, matični broj i žiro-račun. Ukoliko neko nema otvoren račun u banci, otvara mu se automatski namenski račun koji će nakon isplate biti zatvorem.

Poslednji dan prijave biće 15. decembar, a nakon toga sledi isplata.

- Svi mladi od 16 do 29 godina mogu da se prijave kako je predsednik obećao. Prijavljivanje je jednostavno, kao i ranije, broj lične katre i matični broj, izaberete banku u koju ćemo da uplatimo novac i mi ćemo već od 16. do 20. decembra svima isplatiti - objasnio je ministar finansija Siniša Mali.

Naveo je da je prve dve pomoći od po 100 evra primilo 1.060.000 mladih u Srbiji i da zato očekuje da će i ovog puta interesovanje biti veliko.

On je podsetio da će od 1. januara penzioneri imati još 12,9 procenata uvećenja penzija, što je sa prethodnim uvehcanjem od devet procenata sa početka novembra, kumulativno povećanje od 20,1 odsto za 2023. godinu, prenosi Alo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading