KAD DANAS POĐETE U KUPOVINU NEMOJTE ZABORAVITI NA OVIH DESET SAVETA: Pazite da vas trgovci neošišaju na "crni petak"!

Autor:

Vesti

25.11.2022

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svanuo je i taj dan... "Crni petak" mnogi željno iščekuju, mesecima štede novac, a neki uzimaju i slobodan dan kako bi mogli da porane i ugrabe najveće popuste.

KAD DANAS POĐETE U KUPOVINU NEMOJTE ZABORAVITI NA OVIH DESET SAVETA: Pazite da vas trgovci neošišaju na "crni petak"!

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Međutim, kao što bi narod rekao da nije zlato sve što sija, ni popusti na današnji dan nisu uvek pravi. Srpski telegraf donosi deset saveta kako da na kraju ovog dana budete u plusu, a ne u minusu.


1. Odredite budžet za kupovinu i koliko možete da potrošite. Šoping groznica brzo prođe, a računi dođu na naplatu. Takođe, najbolje je da kupujete za keš, jer sa karticom lako možete da se zanesete. 


2. Razmislite dvaput da li vam nešto zaista treba. Neracionalna kupovina je siguran način da budete u debelom minusu. 


3. Najbolje je da novac potrošite na kapitalne stvari kao što su bela tehnika, kaputi, jakne, čizme, jer one najviše i koštaju pa je ušteda tu najveća. Krpice uvek možete da dokupljujete na rasprodajama.  

Republika

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

 

 

4. Dobro pogledajte cenu i koliko je puta prelepljivana. Nije tajna da trgovci pred "crni petak" pribegavaju triku, podignu cenu jednog proizvoda pa ga navodno snize, tako da stvarnog popusta zapravo i ne bude. 


5. Upoređujte cene. Ne zalećite se odmah za prve farmerke koje ste videli. Vrlo lako se može desiti da su iste takve jeftinije u obližnjoj radnji.    


6. Obratite pažnju na realnu cenu proizvoda i da li je ponuđeni popust odgovarajući. Neke stvari su precenjene i čak i sa popustom ne vrede onoliko za koliko ih prodaju. 


7. Proverite da li roba ima nedostataka. Kupcima se često dešava da u gunguli kupe oštećenu robu, a da to i ne primete. Trgovci često koriste gužvu "crnog petka" koriste da podvale robu za koju znaju da ima feler. Tada se obično sva roba iznosi iz magacina i stavlja na prodaju.  


8. Jedan od najvažnijih saveta jeste provera samog proizvoda. Ako proizvod ne ispunjava karakteristike, teško ga je onda vratiti jer rizik dokazivanja prelazi na potrošača.


9. Ako imate mogućnost da robu ne morate da probate, kupujte onlajn. Roba kupljena na taj način može da se vrati u roku od 14 dana bez ikakvog obrazloženja. 


10.  Za "crni petak", bilo da su u pitanju prodavnice tekstila ili bele tehnike, česte su i akcije da kupite jedan artikal, a popust ostvarujete na drugi. Neretko se dešava da i neki manji proizvod dobijete gratis. Zato dobro iskalkulišite. J. D. J.


 

Razmislite dvaput da li vam nešto zaista treba

Mnogi su digli cene pre nekoliko dana, a onda ih danas spustili da bi isfingirali popust

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading