MOMIROVIĆ: Sporazumom o slobodnoj trgovinisa Egiptomdo do značajno veće trgovinske razmene

Autor:

Vesti

21.11.2022

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cilj je da u naredne dve godine robna razmena između Srbije i Egipta bude povećana na 400 miliona dolara.

MOMIROVIĆ: Sporazumom o slobodnoj trgovinisa Egiptomdo do značajno veće trgovinske razmene

Foto: mtt.gov.rs

Tomislav Momirović sa ambasadorom Egipta

Zaključivanje Sporazuma o slobodnoj trgovini biće jedan od prioriteta Ministarstva trgovine u narednom periodu, jer nam je cilj da damo dodatni impuls pre svega našim proizvođačima poljoprivrednih proizvoda koji na egipatskom tržištu imaju velike mogućnosti, a koji usled trenutnog postojanja carinskih barijera, nisu atraktivni, istakao je Ministar trgovine u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović tokom današnjeg sastanka sa ambasadorom Egipta, Baselom Salahom. 

- Održan je dobar sastanak sa ambasadorom Egipta Baselom Salahom, kao nastavak aktivnosti nakon posete predsednika Egipta El Sisija Srbiji koja je realizovana u julu ove godine na poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića - izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović.

Kako je naveo, trenutna robna razmena na godišnjem nivou je 100 miliona dolara, a cilj je da u naredne dve godine ona bude povećana na 400 miliona dolara.

- Osnovni preduslov da se to dogodi je zaključivanje bilateralnog Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Egiptom - izjavio je Momirović.

Ministar Tomislav Momirović je tokom sastanka sa ambasadorom Egipta istakao da postoje svi preduslovi da se odlični politički odnosi, koji traju duže od 60 godina, pretoče i na polje uspešne ekonomske saradnje naše dve zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading