ISTORIJSKO POVEĆANJE PLATA I PENZIJA! Mali: Kada pogledate Francusku ili ostale zemlje EU, mi smo sigurno stabilniji i u krizu ulazimo sa boljim performansama

Autor:

Vesti

05.10.2022

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Siniša Mali pričao je o tome kako će teške jesen i zima uticati na plate, penzije i cene hrane.

ISTORIJSKO POVEĆANJE PLATA I PENZIJA! Mali: Kada pogledate Francusku ili ostale zemlje EU, mi smo sigurno stabilniji i u krizu ulazimo sa boljim performansama

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Ilustracija

Mali je rekao da je ovo treća godina krize u svim segmentima društva i da nikada veća kriza nije pogodila celi svet. Od zdravstvene do energetske i sukoba u Ukrajini - sa tim se suočava ceo svet, rekao je Mali.

- Kako kriza raste u svetu, siromašnije zemlje osećaju veći pritisak - rekao je Mali. U Mađarskoj smo uspeli da uskladištimo 300 miliona kubnih metara gasa.

- Za dva meseca imamo dovoljno gasa - potvrdio je.

Rekao je da ukoliko bude bilo nedostatka - Mađarska će pomoći nama, i obrnuto.

- Nama su skladišta puna do vrha - rekao je.

- Rastemo. Bogatiji smo - rekao je ministar Mali.

- Prošli smo teške reforme, ali smo u međuvremenu napravili neke rezerve. Raste nam BDP, raste nam zaposlenost. BDP će biti preko 60 milijardi evra.- istakao je on.

Istakao je i da kroz niske cene struje i gasa podržavamo i domaćinstva i ekonomiju.

- Ne želimo da dozvolimo zatvaranje malih preduzeća - rekao je Mali.

- Idemo sa povećanjem plata 12.5%, penzija 20% - nikada veće povećanje penzija u istoriji - istakao je.

Takođe, ministar Mali je istakao da "malo bolje stojimo nego drugi u regionu".

- Kada pogledate Francusku ili ostale zemlje EU, mi smo sigurno stabilniji i u krizu ulazimo sa boljim performansama. I dalje rastemo. Trudimo se da se kriza što manje oseti u našoj ekonomiji i domaćinstvima - izjavio je Mali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Mučenik

05.10.2022 13:17

NIKADA VEĆE PENZIJE, A DA LI JE TO TAKO? Vodeći političar veliča svoju desetugodišnju vladavinu uz nesebičnu podršku poltrona, klimoglavaca i uvlakača. Da li je to baš tako? Najgore su prošli penzioneri,-njegova glasačka mašina. Upoređenja radi: u julu mesecu 2022. godine je postignutmo: prosečna neto zarada 73.114 din, prosečna penzija 30.989 din, Prosečna penzija za 10 godina njegove uspešne vladavine sa 60% prosečne neto plate pala je na ispod 40%, kada je vođa zaseo u fotelji hleb je koštao oko 20 din, a sada, i pored ograničenja, košta 55 dinara. Penzionerima je brzdušno otimao penziju punih četiri godina, čime je , u lažima spasio državu, a zaboravio da vrati otetog. Zemlju je uspešno zadužio za dodatnih dvadeset milijari evra i to je najveće zaduženje Srbije u istoriji. Priče da smo jedna od jačih zemalja u Evropi, a prosečne plate su veće samo od plata u Albaniji, Makedoniji i BiH, a prosečna penzija je veća samo od penzije u Republici Srpskoj i nigde više. Ovo je naša stvarnost, a ne one hvalbe vođe. Nek’ mu je na zdravlje. Ove priče se svakodnevno plasiraju stanovništvu i ponavljaju ih kao papagaji. Penzioneri opasuljite se, nemojte glasati za vaše grobare, oni to ne zaslužuju nikako, valjda vidite kako živite i kako prolazite u ovim bajkovitim uslovima. Penziju će vam povećati za 20,2%, a inflacija je odavna prešla 10% i troškovi života su porasli za više od 30% (neki kažu da su troškovi naraslia za 79%). To Mali ne zna, a zna da laže?

Bumbar

12.10.2022 14:45

mi živimo u Srbiji ne u Francuskok! Istorijsko povećanje bi bilo 100%!