Savladajte lakše sistem e-faktirisanja uz Unija Smart Accounting

Autor: Promo

Vesti

24.09.2022

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija spremno dočekuje novine Zaposleni prate sve što Zakon o e-fakturisanju donosi

Savladajte lakše sistem e-faktirisanja uz Unija Smart Accounting

Foto: ST/N. Mutić

Kompanija Unija spremno dočekuje novi Zakon o elektronskom fakturisanju, koji je tema broj jedan kada je reč o računovodstvenom i poreskom sektoru u Srbiji. Primena zakona počela je već uveliko, kako u javnom tako i u privatnom sektoru, a kompanija Unija  Smart Accounting nudi idelana rešenja kako bi se novine što pre savladale. 

Zaposleni u ovoj kompaniji se trude da isprate sve promene koje Zakon o elektronskom fakturisanju donosi.

Kako kažu iz Unije, teorijski aspekt celog procesa, ali i primenu, računovodstveni i poreski stručnjaci kompanije pomno prate i edukuju se.

Upravo je tim povodom tokom jučerašnjeg dana održan i seminar, koji je kompanija Unija organozovala u jednom prestoničkom hotelu.

Republika

Foto: ST/N. Mutić

 

 

- U prilog tome govori i ovaj seminar koji je Unija organizovala danas, za sve naše klijente, sa ciljem upoznavanja sa svim promenama koje nam predstoje od prvog januara naredne godine, kada će primena biti obavezna za čitav privatni sektor. Ne zaostajemo ni u IT podršci, trudimo se da ispratimo sve tehničke aspekte uz pomoć našeg IT sektora - kazali su tokom održanog seminara koji je Unija juče organizovala i istakli da su u Hrvatskoj i Sloveniji već uspešno prošli taj proces.

Na pitanja koje su to izmene zakona o elektronskom poslovanju koje nas čekaju od januara 2023. godine i kako će to uticati na dešavanja u privredi direktorka kompanije Unija Ivana Janković ističe sledeće.

- Promene koje će se dešavati od januara 2023.mogu slobodno da kažem biće velike, kako za nas, vlasnike firmi, tako i za ljude koji se bave knjigovodstvom. Ono što je bila inicijalna ideja države je da, na neki način, dobije širi uvid u ono šta privreda radi. Tačnije glavni cilj je da se firme kontrolišu, bez toga da znaju da su kontrolisane. 
Firme će morati da prilagode i uskladjuju svoje računovodstvene programe u kojima rade. Ranije je to bilo koncipirano tako da smo svi izdavali fakture onako kako smo znali i umeli. Slali smo poštom, mejlovima, a sada će se to slati kroz sistem koji je država propisala, takozvani SEF (sistem elektronskih faktura) i te fakture će biti unificirane, izgledaće identično. Ovom novinom će svi biti pogodjeni, a naš savet je da što pre krenemo, kako bismo ono sto predstoji uspešno savladali. Dovoljno je vremena da, ukoliko neko ima velike, kompleksne sisteme, puno kupaca, dobavljača, krene polako u reformu kako bismo svi zajedno taj početak dočekali spremno.

Na pitanje koji je odgovor kompanije Unija na ove promene i šta je ono što će kompanija klijentima ponuditi gdja Janković kaže da Unija ima prednost, jer sve ovo sto nas čeka u Srbiji, kompanije u Hrvatskoj i Sloveniji su već prilagodile u računovodstvenom programu i povezale sa njihovom poreskom upravom, tako da možemo sve ono što znamo da iskoristimo i prilagodimo potrebama u Srbiji.

Republika

Foto: ST/N. Mutić

 

 

- Unija ima spremno rešenje, nismo spavali, bili smo budni noćima kako bismo to prilagodili i kako bi naši klijenti bili spokojni i mirni. Uspeli smo da naše sisteme povežemo sa sistemom elektronskih faktura, sa SEF-om, tako da naši klijenti kada izdaju fakture, u sistemu koji su i do sada koristili, u suštini se njima ništa neće promeniti, samo će kliknuti da šalju fakture, ali umesto da ona stigne na mejl klijentima, ona će stići državi u SEF. TAkodje, kada se fakture primaju primaće se direktno u SEF, a naš program je takav da će ih automatski preuzimati iz SEF-a, a provere će se raditi na svaka dva sata - zaključuje naša sagovornica.

O kompaniji

Kompanije Unija Smart Accounting je međunarodna računovodstvena kompanija koju odlikuju usluge visokog kvaliteta i napredna rešenja, kao i visok nivo zadovoljstva i poverenja, kako među klijentima tako i u stručnoj javnosti.

Kompanija nudi usluge računovodstva, obračuna zarada i savetovanja organizacijama svih veličina i oblika na 14 tržišta centralne i istočne Evrope, gde najviši nivo kvaliteta usluga osigurava tim visoko profesionalnih i iskusnih stručnjaka.

Unija Smart Accounting misli i na svoje zaposlene, te ih tako Podstiče da stiču nova znanja, a nudi i mogućnost napredovanja.

Namera je i da kompanija nastavi, kao i do sada, da uživa dobar status što vodi ka dugoročnom uspehu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading