DA NIJE MALO MNOGO?! Srpski poljoprivrednici traže 700 evra po toni suncokreta, dok je u okolnim zemljama cena jedva 540

Autor:

Vesti

15.08.2022

18:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U pregovorima između Vlade Srbije i poljoprivrednika nije postignut dogovor iako postoji visok stepen saglasja, izjavio je večeras ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

DA NIJE MALO MNOGO?! Srpski poljoprivrednici traže 700 evra po toni suncokreta, dok je u okolnim zemljama cena jedva 540

Foto: Printscreen/KlikTV

Naime, poljoprivrednici traže previsoku cenu otkupa za tonu sucokreta. Dok je otkupna cena u okolnim zemljama od 520 do 540 evra, srpski poljoprivrednici traže 700 evra.

U Hrvatskoj je otkupna cena 520 evra, u Rumuniji 530, Bugarskoj 535, a u Mađarskoj 540 evra.

Nedimović je objasnio detalje razgovora sa poljoprivrednicima i naglasio da će se pregovori nastaviti kada god druga strana to poželi.

- Sastanak je trajao devet sati i nakratko je prekinut i biće nastavljen. Mi ćemo biti tu celu noć ukoliko je potrebno i sutra i koliko god. Razgovori su bili teški, budžet nije ćup iz kojeg ne može da se vadi novac. Došli smo do jedne cene koja bi poljoprivrednom proizvođaču donela 11 dinara više nego u Bugarskoj, Hrvatskoj i okolnim zemljama. Nadam se da će imati sluha, Vlada čini sve da postigne dogovor, a da li će neko iskoristiti pravo da protestuje ili ne, mi tu ništa ne možemo. Kada god žele, mi smo spremni na nastavak razgovora - rekao je ministar Nedimović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
D. T

15.08.2022 21:37

Ovi poljoprivrednici su postali bas bezobrazni. Traze nerealne otkuone cene, em blokiraju slobodu kretanja građana. Ne treba im nista dati. Neka uvozimo kada nemamo sposobne i čestite ljude!!!