NOVE CENE GORIVA! Još niže cene benzina i dizela!

Autor:

Vesti

12.08.2022

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo trgovine je objavilo nove cene goriva. Evrodizel će se od danas od 15 časova prodavati po ceni od najviše 207 dinara za litar, a motorni benzin evropremijum BMB 95 za najviše 180 dinara za litar.

NOVE CENE GORIVA! Još niže cene benzina i dizela!

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Maksimalna cena evro dizela prethodne nedelje bila je 209 dinara, a maksimalna cena benzina evro premijum BMB 95 biće 184 dinara.

Smanjena akciza na derivate

Vlada je usvojila i Odluku o privremenom smanjenju akciza na pojedine derivate nafte za 10 odsto.

Ovu odluku vlada je donela imajući u vidu aktuelnu situaciju sa cenom sirove nafte na svetskom tržištu koja negativno utiče na makroekonomsku stabilnost u zemlji, a u cilju redovnog snabdevanja tržišta derivatima nafte, očuvanja standarda građana, kao i očuvanja privredne stabilnosti.

Na jučerašnjoj sednici doneta je i izmenjena odluka o privremenoj zabrani izvoza Evro dizela EN 590 kojom se zabrana produžava za još sedam dana.

Donošenjem ove mere sprečiće se moguće štete po privredu i građane s obzirom na to da energetska kriza na svetskom tržištu i dalje prouzrokuje pretnju od nastanka kritične nestašice ove robe bitne za građane.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading