Čadež: Poseta japanske delegacije velika šansa za Srbiju

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

15.01.2018

07:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa premijerom Japana Šinzom Abeom, koji danas dolazi u Beograd stižu i predstavnici 16 kompanija, što daje posebnu snagu toj poseti, kaže predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Predsednik PKS je objasnio da, kada japanski premijer dolazi u posetu nekoj zemlji sa 16 velikih korporacija, onda se to posebno prati u poslovnoj zajednici Japana

On je rekao da je urađena analiza onoga što Srbija može da ponudi Japanu i istakao da je reč o fantasticnoj šansi koju bi trealo da iskoristimo.

Podsetio je da japanske kompanije koje već posluju u Srbiji imaju dobra iskustva.

Predsedbnik PKS je naglasio da velike korporacije ciji predstavnici danas dolaze u Beograd pokrivaju razlicite oblasti, infrastrukturu, poljoprivredu, turizam...

- Privredna komora Srbije je uradila analizu proizvoda iz Srbije koji bi mogli biti konkurentni na japanskom tržištu. Japan je četvrta zemlja u svetu po obimu uvoza poljoprivrednih proizvida i Srbija ima šta da ponudi - rekao je Čadež za RTS.


Predsednik PKS je objasnio da, kada japanski premijer dolazi u posetu nekoj zemlji sa 16 velikih korporacija, onda se to posebno prati u poslovnoj zajednici Japana.

Navodi da je bitno da Srbija iz posete izvuče najviše i da se razgovara o delegaciji poslovnih ljudi iz Japana koji bi trebalo da dođu u Srbiju u prvoj polovini godine, kao i o delegaciji iz Srbije koja bi otišla u Japan i razgovarala o konkretnim aranžmanima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading