STRUJA SKUPLJA 20 ODSTO? Ministarka Mihajlović najavljuje: Neophodno je!

Autor: Republika

Vesti

18.07.2022

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka rudarstva i energetke i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila jeda struja mora da poskupi, te da je to stav ministarstva na čijem je čelu, ali i Fiskalnog saveta.

STRUJA SKUPLJA 20 ODSTO? Ministarka Mihajlović najavljuje: Neophodno je!

Foto: Pixabay, EPS

Srbija je jedna od zemalja sa najnižom cenom električne energije u Evropi, a ministarka Mihajlović najavljuje da će doći do poskupljenja.

Republika

Foto: Tanjug/Z. PETROVIĆ

 

- Nema razgovora i dogovora o visini poskupljenja, ali ministarstvo smatra da je to neophodno. Spremili smo uredbu za energetski ugrožene kupce, da obezbedimo ona domaćinstva koja ne mogu da plate električnu energiju. Koliko god mi želeli da ne utičemo na inflaciju održavanjem cena električne energije, mi time direktno urušavao EPS - rekla je ministarka.


Cena skupe će morati da se poveća, kaže ministarka i dodaje da je to mišljenje i Fiskalnog saveta, te dodaje da je njihova procena da struja mora poskupeti 15 do 20 odsto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Dušan

18.07.2022 11:59

Ministarka da se smeni a povećanje do 6%.

Stefan

18.07.2022 12:00

Pa to je najlakše. A da se poveća produktivnost i efikasnost EPS-a, smanje troškovi i administracija, to ništa.

sun cu

19.07.2022 14:22

Odavno je pomahnitali ali ovakve izjave da ako struja ne poskupi 20 posto urusice se EPS,koja farsa zna se zasto se EPS urusava I ko je kriv!!!Do kada cemo trpeti ovakve ludake!!!!