CENA NAFTE NA SVETSKOM TRŽIŠTU SKAČE U NEBO: U Srbiji danas od 15 časova novi cenovnik benzina i dizela

Autor:

Vesti

10.06.2022

07:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cena nafte na londonskom tržištu jutros je 122 dolara. Pre tri nedelje barel je bio na nivou od oko 110 dolara i manje, a cena poslednjih dana kontinuirano raste i dva su ključna razloga.

CENA NAFTE NA SVETSKOM TRŽIŠTU SKAČE U NEBO: U Srbiji danas od 15 časova novi cenovnik benzina i dizela

Foto: NIS

Cene nafte su ubrzale rast pre par dana pošto investitori procenjuju izglede ponude i potražnje usled zahuktavanja američke letnje sezone vožnji i izlaska Kine iz kovid lokdauna.

Novi cenovnik danas u Srbiji

Novi cenovnik na pumpama u Srbiji treba ponovo očekivati danas. Šta će biti sa cenom dizela i benzina za sada je nepoznato.

Prošlog petka dizel je poskupeo za tri dinara, a benzin za šest. Evrodizel će se ove nedelje do petka do 15 sati prodavati po ceni od najviše 206 dinara za litar, a motorni benzin evropremijum BMB 95 za najviše 193 dinara za litar.

Uredba o ograničenju cene goriva produžena je do 30. juna. Do tada će je država praktično korigovati svakog petka, a vrlo je verovatno da se sa istom praksom nastavi i tokom leta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je pre neki dan da je za našu zemlju problem što jedino tankerima možemo da dopremimo rusku naftu do hrvatskog naftovoda Janaf, a da je šestim paketom sankcija upravo to zabranjeno.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Vučić je dodao da umesto toga možemo samo da dobijamo iračku naftu preko naftovoda Kirkuk.

Rekao je i da bi, prema nekim predviđanjima, nafta mogla poskupeti čak na 150 ili 170 dolara po barelu, ali da će na to uticati i velika potrošnja.

Bitkoin jutros 30.138 dolara

Tržište kriptovaluta od jutros je u crvenom. Vrednost bitkoina danas iznosi 30.138 dolara, što je neznatan pad u odnosu na juče. Ostale kriptovalute takođe su u blažem minusu

Cena pšenice i kukuruza

Cena pšenice od jutros je u minusu. Cena pšenice iznosi 1.071 dolara po toni, što je pad za skoro 1 odsto u odnosu na juče. Cena kukuruza iznosi 773 dolara, što predstavlja rast za oko 1 odsto u odnosu na juče.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading