TREĆA RUNDA SANKCIJA ZA PUTINA: Džonson drastično podigao carine na plemenite metale - cilj je da se dodatno oslabi Rusija i ratna mašinerija ruskog predsednika

Autor:

Vesti

10.05.2022

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanija je najavila da će povećati tarife na uvoz platine i paladijuma iz Rusije i Belorusije u okviru novog paketa sankcija koje ciljaju na trgovinsku razmenu vrednu 1,7 milijardi funti (2,10 milijardi dolara).

TREĆA RUNDA SANKCIJA ZA PUTINA: Džonson drastično podigao carine na plemenite metale - cilj je da se dodatno oslabi Rusija i ratna mašinerija ruskog predsednika

Foto: Tanjug/AP/Profimedia

Džonson i Putin

Kako je saopštio zvanični London, cilj podizanja tarifa je da se dodatno oslabi Rusija i ratna mašinerija ruskog predsednika Vladimira Putina.

Uvozne carine na niz ruskih proizvoda biće povećane za 35 procentnih poena, navedeno je u saopštenju, pri čemu će takođe biti zabranjen izvoz britanske robe u Rusiju, kao što su hemikalije, plastika, guma i mašine u ukupnoj vrednosti od 250 miliona funti (310 miliona dolara), preneo je Tanjug.

Britanija deluje u dogovoru sa svojim zapadnim saveznicima u nastojanju da blokira rusku ekonomiju kako bi kaznila Moskvu zbog napada na Ukrajinu i već je sankcionisala više od 1.000 ruskih pojedinaca i preduzeća.

Ministar finansija Ujedinjenog Kraljevstva, Riši Sunak, saopštio je da će se s novim tarifama ukupan iznos robe koja podleže uvoznim i izvoznim sankcijama popeti na više od 4,0 milijarde funti, što, kaže, nanosi „značajnu štetu Putinovim ratnim naporima”.

Nove tarife su treća runda britanskih sankcija prema Rusiji od početka njene vojne akcije u Ukrajini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading