NE TREBA ZAVRŠEN FAKULTET, A PLATA 2.000 EVRA: Ova zanimanja su sve traženija u Srbiji

Autor:

Vesti

02.05.2022

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada govorimo o dobro plaćenim poslovima u Srbiji obično prvo pomislimo na posao programera ili inženjera. Međutim, to nisu jednini poslovi u Srbiji od kojih može dobro da se zaradi. Postoje i mnogi drugi, koji i pored navedenih, mogu da vam donesu tkz. "evropsku platu", koju svi priželjkujemo.

NE TREBA ZAVRŠEN FAKULTET, A PLATA 2.000 EVRA: Ova zanimanja su sve traženija u Srbiji

Foto: PIXABAY

Bavljenje programiranjem i delatnostima koje su slične toj zvanično jeste najisplativije, ali ne i jedino isplativo. Majstorski i sezonski poslovi danas su dosta zapostavljeni, a tražnja je sve veća. Upravo zbog nedostatka majstora na tržištu rada sada njihove zarade dolaze i do evropskih standarda!

Vodoinstalateri

Često čujemo da su upravo zanati i majstorski poslovi ostali u "drugom planu" u poslednjih nekoliko godina i da nam "kvalitetnih majstora" fali!

Oni dovoljno mudri da neguju ove veštine, danas mogu da zadovoljno trljaju ruke.

Majstori naplaćuju i dolazak na intervenciju, a za svoj rad vrlo lako mesečno zarade i preko 200.000 dinara. U slučaju da su specijalizovani za posebnu nišu svog zanata, zarada im eksponencijalno raste.

Moleri

Manjak građevinskih radnika u Srbiji je ogroman, te se i drugi zanati pored vodoinstalatera mnogo više plaćaju nego ranije.

Posao molera nije lak, ali mnogi su od ovog zanata "bežali", ni ne shvatajući da ove zanatlije već godinama imaju mesečna primanja sa tri nule.

Čak i obični radnici, pomoćnici majstora, danas su plaćeni preko 60.000 mesečno, a sami majstori uglavnom barem duplo više.

Vozači

U Srbiji trenutno manjka i vozača kamiona, autobusa, a zvanične brojke kažu da ih je 8.000 manje nego što nam treba. Kao i u prethodnim slučajevima, baš zbog manjka poslodavci se utrkuju da im daju veću platu.

Sada u Srbiji oni u proseku zarade oko 1.000 evra, ali plate im idu i duplo više.

U slučaju da se upute u inostranstvo, gde je potražnja za vozačima još veća, mogu da zarade i po par hiljada evra mesečno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading